Hlavní obsah

Američanka použila zamrzlý kanál jako silnici, skončila ve vodě

Řidička v americkém Indianapolisu jezdila po zamrzlém kanále, dokud nenarazila na konec ledu a neskončila ve vodě. Nikomu se nic nestalo, policie ji však zatkla pro jízdu pod vlivem alkoholu.

Článek

Na některých místech světa je normální, že se v zimě jezdí po zamrzlých řekách a jezerech. Děje se to i v Severní Americe, ovšem město Indianapolis se svými kanály k takovým místům nepatří.

Tuhé mrazy, které Ameriku zasáhly, měly efekt mimo jiné i v zamrznutí indianapoliských kanálů vrstvou ledu dostatečně tlustou na to, aby unesla auto. Jak píší tamní média, policie přijala okolo 23. hodiny na Štědrý večer oznámení, že po kanálu v centru města jezdí osobní auto.

A nikoliv jen chvilku, řidička - později identifikovaná jako 33letá Biankia Gleasonová - jela jedním směrem, pak u 10. ulice dojela na slepý konec kanálu, načež se otočila a pokračovala na jih.

„Nevěřil jsem vlastním očím. Nevěřil jsem, že led to auto unese tak dlouho. Mohlo jet okolo 30 mil v hodině (48 km/h), a to nejméně,“ cituje zpravodajský web Fox59 Masona Brauchlu, autora videa.

Jízda Gleasonové skončila mezi ulicemi Newyorskou a Vermontskou, kde už kanál zamrzlý nebyl - tam sjela do vody. Z auta se dostala za pomoci kolemjdoucích a ošetřili ji záchranáři. O něco později ji zatkla policie z důvodu, který její počínání vysvětluje - řídila pod vlivem alkoholu.

7 tipů, jak připravit auto na zimu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám