Hlavní obsah

Američan ukradl porsche přímo z muzea, registroval ho s falešnými doklady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásný exemplář prvního Porsche 911 Turbo, označovaného interním kódem 930, může stát několik milionů korun. Kousek, který se povedlo ukrást Danielovi Boycovi z muzea ve floridské Sarasotě, měl hodnotu 250 tisíc dolarů, tedy asi 5,5 milionu korun.

Foto: Porsche

Porsche 911 (930) Turbo (Ilustrační foto)

Článek

Podle zpravodajského webu CBS12 se Boyce vloupal do muzea 21. června letošního roku nad ránem. Alarm spustil, ovšem poté, co policie přijela na místo, nenašla žádný problém, nepodařilo se jí kontaktovat žádného zaměstnance muzea, a tak odjela pryč.

O několik hodin později však byla k muzeu volána znovu, když příchozí zaměstnanci hlásili rozebraný plot a vypáčené dveře. Boyce musel přemístit sedm aut, aby se k porsche dostal.

Následně do něj nalil benzín a pomocí klíče, který ležel na podlaze vozu, ho nastartoval a odjel s ním.

Porsche představilo 911 S/T, sen všech puristů

AutoMoto

Po třech dnech anonym kontaktoval muzeum s tím, že vůz viděl u nějakého skladu.

Díky různým stopám se detektivům podařilo zjistit, že Boyce později registroval údajně o rok starší porsche. Podle VIN to však byl vůz, který před 23 lety havaroval a byl prodán na vrakoviště v Kalifornii.

Všechno ostatní k této registraci bylo falešné - jak původní registrace v Maine, tak i kupní smlouva a plná moc k registraci od společnosti Triton Engineering, včetně podpisu.

Boyce se v červenci nedostavil k předvolání, takže byl zatčen, policie následně prohledala jeho telefon. Našla v něm fotku ukradeného porsche a druhou, která identifikovala skladovou buňku. V ní policie onen vůz našla. Boyce je ve vazbě, zatímco vyšetřování dále probíhá.

Zloději ukradli katalyzátor pojízdnému párku v rohlíku

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám