Hlavní obsah

Američan měl učit psa řídit a ujíždět policii. Byl zatčen

Může pes řídit auto? Ve světě fantazie či literatury snad ano, ale ve skutečnosti ho to rozhodně nezkoušejte učit. Jeden Američan se o to podle výpovědi svědka pokoušel, dokonce pod vlivem návykových látek, a dopadlo to podle očekávání.

Foto: Profimedia.cz

Pes za volantem (Ilustrační foto)

Článek

Člověk občas potká psa sedícího za volantem. Jenže až na naprosté výjimky to je v případech, kdy je auto s vypnutým motorem zajištěno proti pohybu a pes v autě čeká na majitele.

Dalmatin nacouval karavanem do vody

AutoMoto

Uplynulou neděli to však v americkém státě Washington bylo trochu jinak. Pes seděl za volantem jedoucího auta a jeho majitel ho učil řídit. Alespoň podle slov Heather Axtmanové, která incident popsala webu americké televizní stanice CNN.

Několik lidí volalo policii, že podezřelé auto jede po silnici podivně křížem krážem. Když ho policisté našli, jelo údajně „naprosto nezodpovědně”. Poté odstartovala honička, při které vozy jely rychlostmi až 175 km/h.

Jeden z policistů podle Axtmanové viděl do auta - a za volantem seděl pitbull. Člověk v autě, nejmenovaný muž z města Lakewood, měl z vedlejšího místa točit volantem a šlapat na pedály. Honička vedla i po stezce pro chodce a cyklisty, kde v tu dobu naštěstí nikdo nebyl, a skončila až na pásu s hřeby, který ujíždějící vůz zastavil, pokračovala policistka.

Pes za volantem. Australská policie zastavila kuriózního motoristu

AutoMoto

Vysvětlení podezřelého? Učil svého psa řídit. „Jsem u policie skoro dvanáct let a nic takového jsem nikdy neslyšela. Byla jsem ve spoustě honiček, zastavila jsem spoustu aut, ale nikdy jsem neslyšela výmluvu, že člověk učí řídit svého psa,” cituje web policistku.

Muž byl obviněn z nezodpovědného ohrožování, dvou případů ujetí od nehody - cestou totiž zavinil dvě lehké nehody, při kterých nebyl nikdo zraněn - ujíždění policii a řízení pod vlivem návykové látky. Byl zatčen; pes, který nebyl agresivní, byl na čas umístěn do útulku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám