Hlavní obsah

Alpine uvádí limitovanou edici inspirovanou závodním autem ze sedmdesátých let

Francouzská automobilka Alpine odhalila novou limitovanou edici modelu A110 s názvem Tour de Corse 75, která odkazuje barvou i stylem zpracování na legendární závodní vůz z roku 1975.

Foto: Alpine

Alpine A110 Tour de Corse 75

Článek

Černožlutá se znovu vrací do továrny sportovní francouzské automobilky Alpine. Společnost představila limitovanou edici svého dvoumístného sportovního vozu A110 s názvem Tour de Corse 75, která svým názvem jasně odkazuje na legendární závodní vůz A110 s číslem 7.

Zakladatel automobilky Alpine se narodil před 100 lety. Kupé A110 jej oslavuje v limitované edici

AutoMoto

Závodní speciál z dílen Renault Alpine sváděl dnes už legendární souboje, především pak se slavnou Lancií Stratos HF. V roce 1975 jej pak Lancia na korsické rally Tour de Corse porazila o 32 sekund, což ale nezabránilo současnému vedení Alpine na slavný souboj upozornit pomocí limitované edice o 150 vyrobených kusech.

Foto: Alpine

Alpine A110 Tour de Corse 75

Novinka se vyznačuje především černo-žlutým lakem, který doplňuje bílý dekor a nápisy odkazující na limitovanou edici. Alpine A110 pak dostala také bílá osmnáctipalcová kola, skořepinová sedadla Sabelt Racing, ale třeba i standardní multimediální systém s Apple CarPlay a Android Auto.

Francouzská značka Alpine vstupuje na český trh

AutoMoto

Mechanicky se edice neliší, uprostřed umístěný přeplňovaný 1,8litrový čtyřválec má výkon 221 kW, 300 k, a točivý moment 340 Nm jako u stávajících variant GT a S. Vůz tak dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,2 sekundy.

Alpine uvedlo, že objednávky na limitovanou edici s atraktivním vzhledem začnou 17. června. Dostupnost modelu pak není příliš jasná. Víme jen, že auto bude startovat na cenovce přibližně 78 300 euro, tedy v přepočtu asi 1,9 milionu korun.

Foto: Alpine

Originální Alpine A110 Berlinette, které se s číslem 7 zúčastnilo korsické rally

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám