Hlavní obsah

Alpine chystá elektrické SUV, dorazí v roce 2025 s podivným názvem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alpine se má stát v polovině dekády plně elektrickou značkou, přičemž v plánu jsou tři výkonné elektromobily – jedním z nich je kupé SUV, které se bude jmenovat GT X-Over.

Foto: Alpine

Tři chystané elektrické novinky od Alpine v upoutávce, GT X-Over nahoře

Článek

Alpine coby sportovní značka Renaultu potvrdila, že nového rivala Tesly Model Y bude od roku 2025 vyrábět ve své tradiční továrně ve francouzském Dieppe, kde již vzniká sportovní kupé A110, se kterým značka zažila své znovuzrození. Závod bude upraven pro výrobu platformy Renault CMF-EV, která bude základem SUV.

Upoutávka naznačuje, jak bude vůbec první SUV značky vypadat. GT X-Over bude mít svažující se linii střechy a klasické designérské prvky značky, jako je výrazné uspořádání čtyř světlometů.

Francouzská policie si převzala nová kupé Alpine A110

AutoMoto

Konstruktér značky Gilles le Borgne loni pro Auto Express řekl, že GT X-Over pravděpodobně bude pohánět až trojice elektromotorů.

„U platformy CMF-EV ponecháme vpředu elektromotor o výkonu 215 koní a vzadu nás čeká velké překvapení. Chceme vektorování točivého momentu, mít opravdu úžasnou ovladatelnost a výkon – jak si dokážete představit u Alpine,” řekl.

Francouzské sportovní kupé Alpine A110 má po faceliftu

AutoMoto

S předním motorem o výkonu 215 koní spojeným s dvojicí zadních pohonných jednotek se očekává systémový výkon kolem 450 koní.

Jako součást řady elektromobilů od Alpine dorazí také příští generace kupé A110 vyvinutá ve spolupráci s Lotusem a ostrý hatchback z chystaného Renaultu 5. Všechny tři modely dorazí do roku 2026.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám