Hlavní obsah

Francouzská značka Alpine vstupuje na český trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská značka Alpine, patřící pod automobilku Renault, po několika letech od znovuzrození vstupuje na český trh. Prozatím bude mít jeden showroom nedaleko Prahy.

Foto: Alpine

Zleva Alpine A110, A110 S a A110 GT

Článek

Znovuzrozená značka Alpine funguje už několik let, ovšem dosud výhradně mimo hranice českých zemí. To se má letos změnit - v červnu 2022 značka otevře svou první českou prodejnu, a to v Průhonicích u Prahy. Uvedla to v tiskové zprávě.

Co bude značka prodávat, je samozřejmé - model A110 v celkem třech verzích. Základ se jmenuje prostě A110 a má 252 koní, nad ním stojí sportovně laděná verze A110 S s aerodynamickým kitem, spoilerem na zádi a volitelnými semislicky.

Foto: Alpine

Alpine A110 GT

Poslední verzí je cestovní A110 GT, které má podvozek naladěný pro každodenní cestování i dlouhé trasy. Obě tyto verze mají motor posílený na 300 koní. Co ovšem zatím není na světě, je ceník; konfigurátor na oficiálním webu značky zatím Českou republiku neuvádí.

Budeme-li vycházet z cen v Německu, A110 tam stojí od 58 850 eur (1,45 milionu korun), A110 GT od 68 850 eur (1,7 milionu korun) a A110 S od 70 850 eur (1,75 milionu korun).

Foto: Alpine

Alpine A110

Renault v minulosti oznámil také sdružení všech svých sportovních aktivit pod značku Alpine, což znamenalo i zánik divize Renaultsport. Jestli budou jako v minulosti vznikat ostré verze běžných renaultů s logy Alpine a jestli se budou také prodávat v novém showroomu, zatím můžeme jen doufat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám