Hlavní obsah

Alfa Romeo údajně chystá supersport, odhalit se má na konci srpna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo má na 30. srpna chystat odhalení supersportu, který by mohl sdílet techniku s Maserati MC20. Spekulací je však zatím více než konkrétních informací.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo (ilustrační foto)

Článek

Italská automobilka Alfa Romeo teprve nedávno překvapila svět oznámením, že staví výroční kus modelu 4C několik let po ukončení výroby, a už jsou na světě další zvěsti o tom, že chystá také supersport s omezenou výrobní sérií.

Podle webu Automotive News, který zprávu přináší, by takový vůz měl být založen na Maserati MC20, novém sporťáku s vidlicovým šestiválcem uloženým uprostřed. Něco takového Alfa Romeo vyráběla donedávna právě v podobě modelu 4C, ale chystaný vůz by podle technického základu měl být na jiné úrovni.

Zvěsti začaly kolovat po internetu poté, co automobilka na Twitteru zkraje července oznámila, že na 30. srpna letošního roku chystá velké odhalení. Připojila slova „Il corragio di sognare“, tedy „Odvaha snít“, a dodala, že „je čas ovládnout klíčový moment s větší vášní než kdy dřív“.

Alfa Romeo 4C se vrátí v jediném exempláři. Připomene výročí

AutoMoto

Vůz by mohl dostat jméno 6C, odkazující na sérii šestiválcových sporťáků, které Alfa vyráběla v letech 1927–1953. Takové jméno by rovněž mělo návaznost na čtyřválcové 4C a osmiválcový grand tourer 8C, který byl ve výrobě v letech 2007–2010.

Mluvčí značky potvrdil datum premiéry, žádné další detaily však neposkytl. Šéf Jean-Philippe Imparato však v minulosti britskému magazínu Autocar řekl, že se na takovém projektu pracuje.

Vůz má brát inspiraci z modelu 33 Stradale, který byl silniční inkarnací osmiválcového závoďáku ze 60. let minulého století. Dnes patří k nejvzácnějším alfám historie – vzniklo ho pouze 18 kusů.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tipo 33 Stradale

V autech nepotřebujeme obří obrazovky ani předpovědi počasí, říká šéf Alfy Romeo

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám