Hlavní obsah

Aktualizovaný systém Android Auto nabídne umělou inteligenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technologie umělé inteligence zvládne shrnout obsah příchozích textových zpráv a navrhne i vhodnou odpověď, aniž by řidič musel sundat ruce z volantu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Android Auto, ilustrační foto

Článek

Společnost Google se pochlubila další zajímavou evolucí svého systému Android Auto, který řidičům umožňuje integrovat mobilní telefony s operačním systémem Android do infotainmentu. Díky přispění umělé inteligence totiž bude komunikace na cestách ještě snazší a bezpečnější.

Systém by totiž měl být schopen pracovat s příchozími zprávami, analyzovat je a následně řidiči přehrát jen jejich stručný obsah. V závislosti na obsahu zprávy navíc systém nabídne i vhodné odpovědi.

Díky lepší propojenosti systému Android Auto, který bude schopen například pracovat s daty z Google Map, navíc bude možné sdílet s kontakty i očekávaný čas příjezdu jedním kliknutím a bez zbytečného hledání, diktování zpráv atd.

Je samozřejmě otázkou, jak bude propojení fungovat v praxi a kdy se těchto pokročilých funkcí dočkáme i v zemích, kde se nemluví anglicky. Je však patrné, že se Google snaží dál minimalizovat čas strávený sledováním obrazovek v autech, a tím chce přispět k vyšší bezpečnosti.

Google se s novinkami pro Android Auto pochlubil v návaznosti na premiéru nového chytrého telefonu Samsung Galaxy S24, který ve velkém pracuje s umělou inteligencí. Technologický gigant navíc dodal, že se systém Android Auto časem pokusí více přizpůsobit designu mobilních telefonů.

Měl by tak nabídnout podobné ikony a tapety, což by mělo uživatelům usnadnit přechod mezi ovládáním samotného telefonu a systému Android Auto.

Zrcadlení telefonu přes Android Auto konečně míří do Česka

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Android Auto

Výběr článků

Načítám