Hlavní obsah

Sledovat fotbal v katarských sportbarech se pořádně prodraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové mistrovství světa klepe na dveře, výlet do Kataru se ale fanouškům pořádně prodraží. Svědčí o tom i vysoké poplatky za vstup do sportbarů, kterých například v Dauhá není zrovna přebytek. V ceně vstupenky do barů jsou sice běžně tři jakékoliv nápoje, cena za pivo je pak v přepočtu 400 až 2000 korun.

Foto: Profimedia.cz

V Kataru se chystají na fotbalové mistrovství světa

Článek

Alkohol je v Kataru kvůli „dani z hříchu“ obecně velmi drahý, většina sportbarů však chystá navíc ještě poplatky za vstup. Ty se pohybují v přepočtu od tisíce korun na zápasy v základních skupinách, až po 6,5 tisíce korun na vyvrcholení turnaje. Těžko se pak radovat z poukázky na tři nápoje, když by vám stačilo třeba jedno pivo.

Mezi nejdražší podniky patří Champions Sports Bar v hotelu Marriott, který bude na základní skupiny vybírat vstupné 200 katarských rialů (1300 korun). Cena za vstup během vyřazovací fáze turnaje pak násobně roste, upozorňuje britský server iNews.

Jedním z problémů, na který si fanoušci ještě před startem šampionátu stěžují, je právě nedostatek podniků s televizí, kde by se daly zápasy sledovat. Připravena je sice fanzóna s kapacitou 40 tisíc lidí, kde se vstupné neplatí, dá se ale předpokládat, že zájem o zápasy bude v Dauhá mnohem vyšší, zejména během základních skupin, kdy se sejdou fanoušci všech 32 národních týmů.

Šampionát v Kataru startuje nezvykle 20. listopadu, finále se odehraje 18. prosince. Český tým se na finálový turnaj neprobojoval, vypadl v baráži proti Švédsku.

KOMENTÁŘ: Potěmkinův fotbalový šampionát – Daniel Drake

Komentáře

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám