Hlavní obsah

Místo bývalého lihovaru vyroste v Mladé Boleslavi nový areál Škodovky

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Mladoboleslavská automobilka rozšiřuje své vývojové centrum na březích Jizery v Mladé Boleslavi nazývané Česana. Ke dvěma stávajícím komplexům, kde se pod přísným utajením v nepřístupných a střežených prostorech vyvíjejí a testují nové modely aut, přibude třetí v areálu bývalého lihovaru, který automobilka před časem koupila.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kvůli demolici bývalého lihovaru (šedé budovy na snímku) bude uzavřena Ptácká ulice v Mladé Boleslavi pro auta i pro pěší.

Článek

V následujících dnech se tu začne s demoličními pracemi, což ovlivní dopravu a pohyb chodců v sousedství stavby.

„Automobilka nahlásila, že začne bourat lihovar, proto bude od pondělí 20. srpna část Ptácké ulice, která už je nyní uzavřena pro dopravu, uzavřená i pro pěší, aby během demoličních prací nedošlo k ohrožení chodců,“ uvedl náměstek mladoboleslavského primátora Adolf Beznoska (ODS).

Podle informací Škody Auto v rozšířeném technologickém a vývojovém centru nahradí bývalé objekty lihovaru například nová zkušebna motorů, která by měla stát první. Samotná stavba centra se uskuteční ještě letos a bude navazovat na nyní začínající demoliční a přípravné práce.

„V letošním roce budou v mladoboleslavské Česaně Jih zahájeny stavební práce na novém areálu pro potřeby technického vývoje Škoda Auto. Investicí v řádech desítek miliónů eur vzniknou mezi prvními například nové zkušebny pro vývoj motorů a převodovek,“ potvrdil Právu David Šikula z tiskového oddělení Škoda Auto. Nový projekt podle něj funkčně naváže na stávající komplex technologického centra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám