Hlavní obsah

Sarkozy se vrátí k advokátní praxi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy, který prohrál v nedělním druhém kole voleb a kterému za týden končí jeho mandát, se vrátí k advokátní praxi. Sdělil jeden z jeho nejbližších spolupracovníků, uvedla agentura AFP.

Foto: Yves Herman, Reuters

Nicolas Sarkozy

Článek

Sarkozy, který před volbami slíbil, že skončí s politikou, pokud ho Francouzi znovu nezvolí, se zároveň nehodlá angažovat v kampani před volbami do parlamentu, které se budou konat 10. a 17. června.

Sarkozy stále vlastní podíl v advokátní kanceláři, kterou má se svým společníkem Arnaudem Claudem. Takže mu nic nebrání v tom, aby se rychle vrátil k advokacii, sdělil Sarkozyho spolupracovník.

Sarkozy, který vystudoval práva před více než 30 lety, se své profese vzdal, když vstoupil do vysoké politiky a začal střídat ministerské posty.

Před návratem do práce si ale Sarkozy hodlá odpočinout, chce odjet do rodinného sídla své manželky Carly Bruniové-Sarkozyové v Cap Negre na Azurovém pobřeží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám