Hlavní obsah

Švýcar, který jel v protisměru po R10, se zabil skokem z okna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarský občan Sascha Spataro, který byl v Česku vloni odsouzen za to, že jel pod vlivem drog v protisměru po silnici R10, spáchal ve Švýcarsku sebevraždu skokem z okna. V neděli o tom informovala televize Prima s odvoláním na dva zdroje blízké jeho rodině. Spataro podle nich v sobotu vyskočil z okna domu v městečku Kriens nedaleko Luzernu.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Švýcar Sascha Spataro u mladoboleslavského soudu.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Švýcar koncem května ohrozil svou jízdou v protisměru, při níž byl pod vlivem pervitinu, desítky lidí na rychlostní silnici R10 mezi Turnovem a Prahou. Ve vysoké rychlosti ujel desítky kilometrů, policie ho zadržela až v Praze-Kbelích. Cestou muž způsobil šest dopravních nehod, při nichž havarovalo devět vozidel. Havárie se obešly bez vážných zranění.

Spataro jednal pod vlivem antidepresiv a pervitinu, který šňupal. Navíc užíval ještě lék Ritalin, kterým psychiatři léčí u dětí ADHD neboli hyperkinetické poruchy. Kombinace látek způsobila podle znalce z oboru psychiatrie přechodnou duševní poruchu, kdy se muž dostal do toxického deliria s paranoidními projevy.

Mladoboleslavský okresní soud v říjnu potrestal cizince tříletým trestem vězení podmíněně odloženým na pět let a propustil ho z vazby. Spataro se pak vrátil do Švýcarska, kde údajně pobýval v psychiatrické léčebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám