Hlavní obsah

Při tragických nehodách zemřeli během pár hodin čtyři lidé

Právo, Novinky, ČTK, pch, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyři tragické nehody se staly během sobotního večera a nedělního rána v Česku. Při každém z karambolů zemřel jeden člověk. Nehody se staly na Orlickoústecku, Domažlicku, Semilsku a Pelhřimovsku.

Článek

Nedaleko oblíbeného krkonošského střediska Vítkovice na Semilsku havaroval v neděli ráno osobní automobil a skončil na střeše v potoce. Jeden muž nehodu nepřežil, vážně zraněnou ženu transportoval vrtulník do liberecké nemocnice.

"Nebyla to jediná nehoda, cestou na místo objevili naši hasiči na stejné silnici jen o pár kilometrů dřív další vůz na střeše, ten byl ale prázdný, řidič zřejmě utekl a vůz nechal na místě," řekl operační důstojník semilských hasičů. Co bylo příčinou obou nehod, si netroufal odhadnout. "Na silnicích je ale listí, do toho prší a silnice mohou klouzat," vysvětlil.

Osobní vůz srazil u Králík muže

Osobní automobil v neděli ráno na silnici u Králík na Orlickoústecku srazil chodce. Dvaadvacetiletý muž na následky zranění zemřel. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

Nehoda se stala ráno ve 4:53 hodin na silnici směrem z města na Dolní Lipku, automobil řídil šestačtyřicetiletý muž. Silnice je v místě nehody kyvadlově průjezdná.

Policie žádá případné svědky, zejména řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Octavia, který ve výše uvedené době projížděl v místě události nebo návštěvníky diskoklubu Rabbit, aby volali na bezplatnou linku tísňového volání 158 nebo kontaktovali přímo dopravní policisty na telefonním čísle 974 58 251.

Dívka nepřežila čelní srážku vozu s kamiónem

Teprve 19letá žena zahynula v neděli ráno při dopravní nehodě na Pelhřimovsku. Potvrdila to krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Jak k čelní srážce Škody Felicie a kamiónu u Leskovic došlo, zatím policisté prověřují: podle řidiče náklaďáku žena nečekaně vjela do protisměru. Náraz ji vymrštil z kabiny auta, jehož trosky se rozlétly desítky metrů daleko.

K tragické srážce došlo krátce před půl sedmou, mladá řidička byla mrtvá na místě.

U Holýšova narazil řidič do stromu

U Holýšova na Domažlicku havaroval v sobotu večer řidič osobního automobilu Škoda Favorit poté, co nezvládl ze zatím neznámých příčin řízení. Vůz narazil do stromu u silnice mezi Stodem a Holýšovem, náraz ho prakticky rozlomil na dvě části. Řidič nehodu nepřežil.

Na místě tragické nehody zasahovaly tři jednotky hasičů, protože automobil po nárazu začal hořet. Při jejich příjezdu ležel řidič mimo vůz.

"Snažili jsme se ho až do příjezdu záchranné služby oživovat, ovšem už bez úspěchu," poznamenal řídící důstojník krajských hasičů. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám