Hlavní obsah

Policisté obvinili dva Romy, kteří surově útočili v Rumburku

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumburk
Aktualizováno

Policisté dopadli dva ze tří hlavních strůjců surového nedělního útoku zhruba 20členné skupiny Romů na šest mladíků v Rumburku. Oba byli obviněni z ublížení na zdraví a pokusu o těžké ublížení na zdraví s rasovým podtextem. Po třetím muži policisté pátrají.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Rasový podtext a hrubé rasové urážky a výhrůžky potvrdili policistům jak napadení, tak se k němu přiznali i dopadení útočníci. Těm hrozí pět až 12 let vězení.

Do hromadné rvačky, která se strhla v neděli ráno v Pražské ulici v Rumburku, se zapojilo přes 24 lidí. Podle policie přibližně 20 útočníků napadlo šest mužů, jednoho zbili tak surově, že skončil se zlomeninami v nemocnici.

Muži byli napadeni kolem páté hodiny ráno, útočníci vyšli z nedaleké diskotéky. Před nimi se šestice ukryla v domě, skupina ale rozbila dveře a surově muže napadla i kovovými teleskopickými obušky.

Ve Šluknovském výběžku stále roste sociální napětí. Do oblasti se přistěhovala řada sociálně slabých lidí, které místní starousedlíci viní z nárůstu kriminality. V některých obcích se zvýšil počet krádeží až o 200 procent. Místní starostové žádají okamžité policejní posily a řešení situace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám