Hlavní obsah

Tři desítky školáků v Německu zkolabovaly ve vlaku kvůli vedru

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacet středoškoláků ve věku od 16 do 18 let, kteří se vraceli z výletu do Berlína, zkolabovalo ve vlaku na trase do Bielefeldu poté, co v soupravě kvůli horku vypověděla službu klimatizace. „Bylo tam jako v sauně, nejméně 50 stupňů,“ řekl jeden ze žáků.

Článek

Devět středoškoláků převezly záchranky na kliniku, další museli dostat hned na nádraží infúze.

Problémy byly také na na rakouské dálnici A10. Kolona aut tam měřila v sobotu odpoledne 13 kilometrů, takže tisíce lidí z celé střední Evropy, včetně Česka, kteří tudy mířily na dovolenou do Chorvatska a na sever Itálie, trpěly v rekordním vedru.

Řada vozidel před Tauernským tunelem, kde se dálnice po hlavním hřebenem Alp zužuje ze čtyř do dvou pruhů, se už dopoledne táhla v délce 6, 5 kilometrů. „Sunuli jsme se krok za krok dobré dvě hodiny,“ řekl televizi ORF Němec Jürgem Metzger.

Na přetížení silnice k moři se podepsal fakt, že o víkendu začínaly prázdniny v pěti německých spolkových zemích, v Nizozemsku a části Rakouska.

Reklama

Výběr článků

Načítám