Hlavní obsah

Paroubek oběd s Klausem nestihl, za ústeckou ČSSD ale zajel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda ČSSD Jiří Paroubek musel odložit kvůli sněhové kalamitě pracovní oběd s prezidentem Václavem Klausem z pondělí na středu. Sníh mu totiž znemožnil dopravit se ze Slovenska, kde s rodinou trávil dovolenou, do Prahy. Paroubek, který se vrátil z dovolené právě v pondělí, stihl aspoň zajet na jednání ústecké krajské ČSSD.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

Lidový dům oznámil odložení Paroubkova oběda s prezidentem v tiskové zprávě v neděli večer. Stejně tak Hrad. Původní termín schůzky byl v pravé poledne v pondělí. Nakonec se oběd uskuteční ve středu, také v poledne.

Paroubek do ČR ze slovenské dovolené dorazil právě v pondělí, kdy bylo původně plánováno setkání s Klausem. A hned odpoledne stihl zasedání krajského výkonného výboru sociální demokracie v Ústí nad Labem. „Pan předseda tady byl,“ potvrdil informaci Právu děčínský sociální demokrat Jaroslav Foldyna, který byl na jednání přítomen.

Zasedání špiček ústecké krajské ČSSD se konalo od 17 hodin, podle Foldyny byla na programu například příprava blížících se voleb. Ty sněmovní budou v Ústeckém kraji ostře sledované. Očekává se zde souboj Paroubek - Zeman - Gandalovič.

Do hry se s největší pravděpodobností zapojí také lídr strany Suverenita Jana Bobošíková, jejíž partaj se spojila se Stranou důstojného života (SDŽ) někdejší političky sociální demokracie Jany Volfové. [celá zpráva]

V úterý měl obědvat s premiérem

Paroubek se měl v úterý sejít s premiérem Janem Fischerem na Úřadu vlády ČR. I tato schůzka byla přesunuta. [celá zpráva]

„Budu pravděpodobně chtít posunout schůzku s premiérem Fischerem. Chci, aby se za mé osobní účasti dokončila příprava podkladových materiálů k jednání,“ napsal v pondělí Právu Paroubek. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám