Hlavní obsah

Čtyři středoškoláci znásilňovali spolužačku v bezvědomí, další se dívali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nemocnici i v úterý zůstává americká středoškolačka, která byla v sobotu během dvou a půl hodiny opakovaně znásilněna spolužáky. Do pondělí byli zadrženi tři podezřelí, z nichž jeden byl vyslechnut. Alarmující je fakt, že znásilnění sledovalo dalších patnáct chlapců, ale ani jeden nezavolal policii.

Článek

Útok na půdě školy, kde probíhal taneční večer, byl tak brutální, že patnáctiletá dívka ze San Franciska skončila v nemocnici v kritickém stavu.

Jako první byl zadržen několik hodin po činu 19letý bývalý žák školy Manuel Ortega, který byl obviněn ze znásilnění, únosu a krádeže. V pondělí byl zadržen 15letý chlapec, který byl obviněn ze sexuálního útoku. Třetí teenager byl v souvislosti s případem vyslechnut. Počet zadržených však nebude konečný.

„Na základě svědectví a výpovědí podezřelých a na základě lékařských testů víme, že byla opakovaně znásilněna nejméně čtyřmi podezřelými,“ uvedl poručík policie z Richmondu Mark Gagan.

Dívka byla v bezvědomí

Podle vyšetřovatelů se na znásilnění dívalo nejméně 15 lidí mužského pohlaví, aniž by oběti pomohli nebo zavolali policii. „Když se mezi lidi rozšířilo, co se děje, další se přicházeli podívat a někteří se přidali," dodal Gagan.

Nakonec byla přivolána policie a kolem půlnoci našla znásilňovanou oběť pod lavičkou v areálu školy. Dívka byla v bezvědomí. Hned na místě činu bylo zadrženo několik lidí, ale nebyli zatčeni.

Záhy poté byl dopaden Ortega.

Policie pátrá po dalších pachatelích i na Facebooku a YouTube.

Zjišťuje také, zda dívka nebyla opilá nebo zdrogovaná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám