Hlavní obsah

Nicolas Sarkozy a Carla Bruniová se údajně už vzali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ
Aktualizováno

Nedávno rozvedený francouzský prezident Nicolas Sarkozy (52) se minulý čtvrtek v Elysejském paláci potichu oženil se svou přítelkyní, italskou zpěvačkou a exmodelkou Carlou Bruniovou (39). Na internetových stránkách to v pondělí sdělil francouzský list L'Est Républicain, který se odvolal na zdroj blízký svědkovi, jenž se svatby zúčastnil.

Foto: Nasser Nuri, Reuters

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy a exmodelka Carla Bruniová

Článek

Minulý týden Sarkozy na tiskové konferenci sdělil, že jeho vztah s Bruniovou je vážný a že pomýšlejí na sňatek.

„Já a Carla jsme se rozhodli, že nebudeme lhát. Rozhodli jsme se, že s tím vyjdeme na veřejnost,“ řekl tehdy Sarkozy ke vztahu s přítelkyní a dodal, že je nutné skončit s politováníhodnou tradicí francouzského politického života: s pokrytectvím a lhaním. Pokud jde ale o sňatek, ihned lehce jízlivě dodal: „Existuje velká šance, že se to dozvíte, až bude po všem.“

Podle listu L'Est Republicain se prezident rozhodl urychlit sňatek z protokolárních důvodů, protože přítomnost jeho přítelkyně na oficiálních cestách do zemí s přísnými náboženskými pravidly vyvolávala potíže.

Sarkozy je nyní na třídenní návštěvě v oblasti Perského zálivu. Bruniová ho nedoprovází. Agentura AFP napsala, že prezident nemá snubní prsten.

Elysejský palác: Bez komentáře

Mluvčí Elysejského paláce David Martinon a tiskový poradce prezidenta Franck Louvrier prohlásili, že k informaci zmíněného listu o prezidentském sňatku nemají „žádný komentář“ s tím, že jde o Sarkozyho soukromou věc.

Zprávy od L'Est Républicain jsou přesto brány vážně, protože Cécilia Sarkozyová poskytla listu rozhovor právě v den, kdy byl oznámen její rozvod s prezidentem a deník už předtím informoval o rozchodu páru.

Navíc už minulý týden list Le Journal du Dimanche patřící Sarkozyho příteli oznámil, že svatební obřad je plánován na 8. nebo 9. ledna. Tehdy Sarkozy v reakci poznamenal, že si nenechá diktovat datum svatby novinami. Minulý čtvrtek však bylo 10. ledna, pouhý den po avizovaném termínu.

Koncem ledna má Sarkozy vyrazit na cestu do Indie, kam chce vzít i Bruniovou. Indičtí diplomaté však dosud nevěděli, jak ji přijmout, protože formálně nebyla „první dámou“ a celá věc navíc vyvolávala v Indii výhrady. Nyní francouzský list žertuje, že prezidenta teď čekají „líbánky v zemi maharádžů“ a těší se na dojemné fotografie u Tádž Máhalu.

Sarkozy se rozvedl loni v říjnu po jedenácti letech manželství se svou druhou manželkou Cécilií. Od poloviny prosince se pak začal na veřejnosti oficiálně objevovat s Bruniovou, s níž ochotně pózoval fotoreportérům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám