Hlavní obsah

Bomba zabila v Bejrútu libanonského armádního generála

Novinky, CNN, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEJRÚT
Aktualizováno

Nejméně pět lidí, včetně libanonského armádního generála, zahynulo ve středu při explozi na okraji metropole Bejrútu. Nejméně sedm dalších osob bylo zraněno, informovaly světové agentury. Některé zdroje hovoří až o desítkách zraněných. Výbuch se udál nedaleko prezidentského paláce v křesťanské části Baabda.

Článek

Generál François Hadž vedl v létě vojenské operace proti islámským povstalcům v uprchlickém táboře Nahr Bárid na severu země.

Incident vyostří již tak zjitřené vztahy mezi prosyrskými silami někdejšího prezidenta Emila Lahúda a prozápadní vládou Fuáda Siniory, které marně hledají kompromis.

Soupeření frakcí mají za uplynulé roky v zemi na svědomí řadu lidských životů, včetně čtyř poslanců a ministerského předsedy. OSN z atentátu na expremiéra Rafíka Harírího z února 2005 podezřívá syrské představitele, kteří obvinění odmítají.

V uplynulých měsících se v Libanonu objevovaly zprávy o tom, že jak křesťanská, tak muslimská strana shromažďují zbraně a hrozí násilnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám