Hlavní obsah

Po slováckých vinohradech pěšky, na kole i koloběžce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provětrat se a okoštovat dobré víno. Na to láká akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska, která se koná v sobotu 10. července. Pro návštěvníky bude připraveno pět tras, po nichž mohou vyrazit na bicyklu, koloběžce a v jednom případě pěšmo, a v průběhu si udělat zastávky na vinné osvěžení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Akce, která se koná již 16. rokem, odstartuje z Masarykova náměstí v Uherském Hradišti. Pro cyklisty a koloběžkáře budou k dispozici čtyři trasy, pro pěší pak jedna. Návštěvníci se mohou nechat vést traséry nebo pomocí mobilní aplikace či brožury s mapou. Kromě různé náročnosti cest si lidé mohou vybrat i podle vinařství, která chtějí navštívit.

„Děláme vše pro to, aby se postupně podařilo restartovat společenský a kulturní život v Uherském Hradišti i na celém Slovácku. Zájem veřejnosti je přitom velmi povzbuzující a přízně si vážíme. Podařilo se také navýšit počet vinařských zastávek,“ uvedl starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha. A doplnil, aby lidé přišli podpořit vinaře, pro které rovněž nebyl uplynulý rok jednoduchý.

Na akci se mohou zájemci registrovat dopředu, lze to však i před sobotním zahájením. Startovné vyjde na symbolických 150 korun.

„Plánovaný návrat všech účastníků je mezi 16. a 17. hodinou, opět na Masarykovo náměstí. Pak už vás čeká jen pohodička v podobě koncertu Vencas group a ochutnávky vín z malého vinného trhu v režii spolku Vinaři od Hradiště,“ prozradila vedoucí MIC Uherské Hradiště a hlavní organizátorka akce Hana Patková.

Louky, kam jen oko dohlédne. Velika Planina je jedno z nejhezčích míst Slovinska

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám