Hlavní obsah

Krumlovské divadelní otáčení je v plném proudu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otáčivé hlediště v zahradách krumlovského zámku je fenoménem. Každoročně se do jeho řad sjíždějí tisíce turistů ze všech koutů Česka, aby okusili, případně znovu zažili, jedinečnou divadelní atmosféru pod širým nebem. Letošní probíhající sezóna má stále ještě mnoho co nabídnout.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Výhled na Český Krumlov a zámek z nádvoří

Článek

Už jen samotný zámek, dominanta Českého Krumlova, je zaručeným turistickým vábidlem. Jeho elegantní interiér i malebný výhled od jeho hradeb na město láká české i zahraniční turisty navzdory počasí i ročnímu období.

V létě Krumlov vytahuje na turisty z rukávu ještě jedno eso. Od června do září tam totiž ožívá jedinečné otáčivé hlediště, z jehož sedadel diváci mohou sledovat činohru, balet, muzikál i operu. Obvykle se odehraje okolo 80 představení, které zhlédne několik desítek tisíc návštěvníků. Žánrovou rozmanitost si zdejší program udrží i po zbytek léta.

Foto: archiv Otáčivé hlediště Český Krumlov

Zaplněné otáčivé hlediště krumlovského divadla

Do Českého Krumlova se tedy až do září můžete vypravit nejen za kapitolami české historie a nestárnoucí romantikou místních uliček, ale také na komedii Sluha dvou pánů, pohádkový příběh Pták Ohnivák a lišák Zorro, baletní drama Carmen nebo také na humornou Cestu kolem světa. Do soboty 26. července budou diváci z otáčivého hlediště pozorně sledovat Dvořákovu Rusalku. Celý program si můžete prohlédnout zde.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám