Hlavní obsah

Kam o prázdninách s dětmi: Vyrazte na stezku odvahy, ochutnejte medové dobroty

Novinky, mšv

Dětem začínají v sobotu prázdniny. Během nich můžete vyrazit na celou řadu akcí. Konají se například speciální programy na hradech a zámcích, třeba trhy, slavnosti nebo prohlídky zaměřené na čokoládu či strašidla. Bát se můžete také během stezky odvahy. A pokud byste raději něco dobrého, vyrazte na medové slavnosti.

Foto: Profimedia.cz

Vydejte se s dětmi na strašidelnou stezku nebo prohlídku zámku. Ilustrační foto

Článek
Praha

Prázdniny v zoo

Vyrazte s dětmi během podzimních prázdnin do pražské zoo, kde je pro návštěvníky připraven bohatý program. Kromě tematických dýňových hodů se můžete těšit na komentovaná krmení, během kterých se setkáte s lachtany, slony, lemury nebo velkými želvami. Další informace zde.

Do Jeleního příkopu

O víkendu se mimořádně otevře Jelení příkop pod Pražským hradem a vy si ho tak budete moci projít a pokochat se tímto běžně nepřístupným místem. Uvidíte opravu hradeb a věže, projdete se tunelem Prašného mostu. Trasa vede částečně staveništěm, opatrnosti proto není nazbyt. Vstupovat se bude ze spodní části. Více najdete zde.

Stezka odvahy

Máte vy i vaše děti pro strach uděláno? Pak se v sobotu vypravte na stezku odvahy do Hostivařského lesoparku. Setkáte se na ní s množstvím strašidel, včetně Krampusů, hrozivých monster podobným čertům. Nebudou chybět ani vlkodlaci, upíři, zombie a podobně. Děti mohou vyrazit samy nebo v doprovodu dospělých. Více zde.

Tipy na prodloužený víkend: Ochutnejte vepřové speciality, navštivte sklárny

Tipy na výlety
Středočeský kraj

Parní víkend

Poslední říjnový víkend bude zároveň posledním v tomto roce, kdy se budete moci vypravit do železničního muzea v Lužné u Rakovníka. Kromě toho, že si budete moci prohlédnout stálou expozici, na místo se pohodlně dopravíte také historickými vlaky, které budou vyjíždět z Prahy. Podrobnosti o jízdních řádech najdete zde.

Čokoládové prázdniny

Děti čekají prázdniny. Některý z volných dní s nimi můžete strávit třeba na zámku Loučeň, kde nebudou platit vůbec žádné vstupné. Od soboty až do středy se dozvíte také něco o čokoládě, protože se uskuteční tematické prohlídky. Dozvíte se, odkud pochází kvalitní čokoláda a jak se vyrábí. Nebude se ovšem jen povídat, ale také ochutnávat. Podrobnosti naleznete zde.

Jihočeský kraj

Hradní slavnosti

Vyrazte s dětmi v neděli na Nové Hrady, kde proběhne zábavný dobový program zejména pro děti. Na malé návštěvníky čeká množství atrakcí a vystoupení. Předvedou se šermíři, ale také tanečníci nebo sokolníci. Odpoledne proběhne rekonstrukce bitvy o hrad, chybět nebude středověká a renesanční hudba. Více naleznete zde.

Plzeňský kraj

Zámecké trhy

Navštivte trhy v příjemném prostředí zámku Kozel. Nedělní akce nabídne množství stánků s řemeslnými výrobky, ale také kvalitními potravinami a různými dobrotami. Nebudou chybět ani ukázky řemesel, která si budete moci třeba i zkusit, a dále také tvořivé dílny pro děti. Více informací naleznete zde.

Karlovarský kraj

Výlov rybníka

Před nadcházející zimou je třeba vylovit rybníky. V neděli a v pondělí se můžete přijet podívat například k rybníku Amerika u Františkových Lázní, kde budete obdivovat um desítek rybářů, ale ochutnáte také rybí speciality. Nebude chybět ani program pro děti. Další informace najdete zde.

Ústecký kraj

Prázdniny v zoo

O podzimních prázdninách můžete vyrazit také do děčínské zoo, která chystá speciální program. Připravena budou soutěžní stanoviště, kde můžete hrát o zajímavé ceny, které souvisejí se zoo. Soutěžní otázky se budou týkat zejména historie zahrady a tak dále. Další informace najdete zde.

Liberecký kraj

Strašidelná noc

Přijeďte se v sobotu rozloučit s uplynulou turistickou sezonou na zámek Frýdlant. Připraveny jsou zábavné, nicméně trochu strašidelné prohlídky, přičemž budou letos poprvé představeny také speciální trasy pro dospělé a juniory. S menšími dětmi se můžete vypravit po stopách bezhlavého rytíře a setkáte se i se strašidly. Na závěr zavítáte do kuchyně, kde ochutnáte dobroty. Další informace zde.

Královéhradecký kraj

Medové slavnosti

V sobotu se ve Špindlerově Mlýně uskuteční Medové slavnosti, lidový řemeslný jarmark, který kromě sladkých medových dobrot nabídne také různé výrobky. Pro děti jsou pak připraveny tematické podzimní dílny. K poslechu i tanci zahraje hudba a chybět nebudou ani další zábavné atrakce. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Na ryby

Vyrazte o pondělním svátku na výlov Bohdanečského rybníka v Lázních Bohdaneč. Od brzkého rána budou rybáři nahazovat pruty do největšího rybníka Pardubického kraje. Po celý den pak bude probíhat prodej čerstvých ryb, ale budete moci ochutnat také nejrůznější speciality, ať už polévku nebo ryby z udírny či grilu. Výlov můžete spojit s procházkou, protože rybník je součástí přírodní rezervace. Více najdete zde.

Vysočina

Den gibonů

Sobota bude v jihlavské zoo patřit gibonům. Ti jsou symbolem zahrady, a tak se s nimi budete moci v rámci speciálního programu seznámit blíž. Chybět nebudou tematické hry, nejrůznější informace nebo i fotokoutek, kde budete mít možnost vyfotit se s maskotem zoo. Více informací najdete zde.

Jihomoravský kraj

Halloween v zoo

Konec října znamená, že se bude slavit Halloween. Tento anglosaský svátek můžete v sobotu oslavit také v brněnské zoo. Připraveno bude 500 dýní, které si budete moci vydlabat, chybět nebudou ani dýňové speciality nebo řada zábavných soutěží pro malé návštěvníky. Další informace zde.

Halloween u nás i ve světě. Dlabete dýni, nebo jako památku zesnulých uznáváte jen Dušičky?

Žena
Olomoucký kraj

Strašidelný večírek

Oslavte podzimní prázdniny v Pradědově dětském muzeu v Bludově. Po celou dobu totiž návštěvníky, zejména ty malé, čeká Strašidelná párty u příležitosti blížícího se Halloweenu. O víkendu můžete s dětmi dorazit také v kostýmech, budou se ochutnávat různé dobroty a chybět nebude ani malování na obličej. Od pondělí do středy jsou na programu zase tematické dílničky. Více zde.

Zlínský kraj

Sázení stromů

Sobotní odpoledne můžete strávit s rodinou ve skanzenu Rochus v Uherském Hradišti. Budou se sázet stromy a vy se na tom můžete svou účastí podílet. Kromě toho bude připraven také vzdělávací program, kde se dozvíte nejrůznější zajímavosti o dřevu, kde nebudou chybět ukázky práce tesařů, bednářů či řezbářů. Další informace naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Sokolnické ukázky

Od soboty do pondělí můžete navštívit hrad Sovinec, kde proběhnou speciální sokolnické ukázky lovu s dravci. Kromě toho se mohou návštěvníci těšit na šermířský příběh o lovu na medvěda, nejmladším se bude věnovat pohádková babička. Zájemci se budou moci s dravými ptáky vyfotit. Více najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám