Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na bruslení s plyšáky nebo za alpskými čerty

Novinky, fis

Nezadržitelně se přibližující advent na sebe nenechává čekat. Jarmarky, trhy a vánoční expozice budete moci na mnoha místech navštívit už od tohoto víkendu. Zatímco většina akcí s touto tematikou navodí pohodovou atmosféru, Krampus show vám naopak rozproudí v žilách adrenalin.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Krampus - děsivý alpský čert

Článek
Praha

Pohádková neděle

KD Kyje zve v neděli na pohádkové vyprávění o Karlově mostě. Děti se v něm dozvědí mnoho o historii, která se k této slavné pražské památce váže a také o panovníkovi, s nímž je nejvíce spjatá - Karlu IV. Více zde.

Párty s maskami

V kostýmech, ale případně i bez nich, se děti v sobotu pobaví na Pohádkové párty v prostorách Vinotéky u Janičky. Živá hudba a pohádkové menu bude pro účastníky připravené od 17:00. Více hledejte zde.

Ledové království

Pokud vaše děti zbožňují hrdiny kreslené pohádky Ledové království, vezměte je v sobotu do OC Letňany, kde se s nimi budou moci vyfotit a také se zúčastnit soutěže. Kostýmovaní účastníci navíc dostanou dárek. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Adventní slavnosti

Zámek Nelahozeves se už tento víkend převlékne do vánočního hávu. Adventní veselí tam doprovodí kejklíři, divadelníci a další umělci. Účastníci si užijí výrobu svíček a ozdob na stromeček, zdobení perníčků i malování na dřevo či keramiku. Více se o akci dozvíte zde.

Vánoční výstava

Svátečně laděná bude také sobotní výstava na zámku Stránov, který mezi 10:00 a 18:00 zaplní vánoční dekorace. V 16:00 pak začne vánoční koncert. Jestli už se tedy nemůžete dočkat Ježíška, přijďte se na Stránov naladit na blížící se advent. Více zde.

Jihočeský kraj

Krampus show

Akce vhodná spíše pro větší děti, a hlavně pak pro ty, které se hned tak něčeho neleknou, bude sobotní Krampus show v Hluboké nad Vltavou. Čerti a démoni z Alp se tam proženou od 17:00. Připravte se, bude jich hodně! Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Zimní Zbiroh

Zámek Zbiroh se k zimnímu spánku neukládá, pro návštěvníky je otevřen celoročně. Do jeho expozic se můžete podívat vždy od 10:00 do 18:00. Poslední prohlídka začíná v 17:00. Prohlédnete si prostor původního nádvoří, kapli, zámecké sklepy a další zákoutí. Dozvíte se historické příběhy, o kterých jste neměli ani tušení. Více informací naleznete zde.

Karlovarský kraj

Noc s divadelníky

Dům kultury Ostrov zve v sobotu na Noc divadel. Od 16:30 nabídne tvořivé dílny s loutkami a pohádkami a další interaktivní a divadelní program nejen pro děti. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Plyšové bruslení

Olympia Ice Arena v teplickém OC Olympia chystá na sobotu od 14:00 do 16:00 Plyšové bruslení. Zdatní bruslaři se jistě odváží na slalom mezi kuželi či jízdu s batohem nebo opičí dráhu na ledě. Vyhraje ten, kdo sesbírá nejvíce plyšáků. Více zde.

Liberecký kraj

Brouk Pytlík

V neděli od 15:00 můžete své děti vzít na divadelní představení Brouk Pytlík na motivy oblíbené pohádky. Představení se odehraje v Šaldově divadle v Liberci. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Kateřinský jarmark

V sobotu od 9:00 do odpoledních hodin potrvá na Masarykově náměstí v Třebechovicích pod Orebem Kateřinský jarmark s pouťovými atrakcemi, stánky a občerstvením. Příjemně strávený čas je zaručen. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Obléhání Kunětické hory

Události, které se na Kunětické hoře odehrály před 370 lety, připomene sobotní výroční akce s bitevní ukázkou a mimořádnými prohlídkami hradu. Ty proběhnou od 13:00 do 15:00. Více zde.

Vysočina

Andělský jarmark

Nové město na Moravě zve v sobotu na Andělský jarmark se spoustou dobrot, tvořivých dílniček, hudbou a Andělskou cukrárnou. Více se o programu jarmarku dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Napoleon v Brně

Historickou událost, kterou byl před 210 lety příjezd císaře Napoleona do Brna, si město letos připomene slavnostní událostí spojenou s videoprojekcí, videomappingem, komentovanou přehlídkou kostýmů a historickým průvodem městem... Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Zahájení vánočního jarmarku

Děti, které si ještě nenapsaly Ježíškovi, mohou v neděli zajít na Ježíškův poštovní úřad. Ten se otevře u vánočního stromu v Olomouci ve 14:00. Následovat bude bohatý program například s rozsvícením vánočního stromku. Více zde.

Zlínský kraj

Advent v zoo

Do předvánoční atmosféry se zahalí také Zoo Zlín Lešná, a to už tento víkend. Na programu je tvoření adventních věnců, malování perníčků a další tradice. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Až za nebeské výšiny

Ze Země do vesmíru budou cestovat ti, kteří v sobotu od 14:00 navštíví Planetárium Ostrava a jeho promítání. Diváci si tam prohlédnou Slunce, Měsíc a další vesmírná tělesa perspektivou vědeckých poznání. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám