Hlavní obsah

Tipy na víkend: Věštec poradí v Děčíně, zimní dobrodružství chystá zámek Kynžvart

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturní program o víkendu nabídne mimo jiné filmy s tematikou zimních sportů, dále fotografickou výstavu nebo prohlídku expozic nově otevřeného zámku. Vášnivým požitkářům se už mohou začít sbíhat sliny na zabijačkové a jiné hody. Na své si přijdou také příznivci astrologie, numerologie či umění tantry.

Foto: Profimedia.cz

V Děčíně je o víkendu na programu mimo jiné věštírna. Ilustrační foto

Článek
Praha

Mistrovství ČR v yoyování

V sobotu proběhne na Žižkově divácky velmi atraktivní mistrovství v disciplíně yoyování. Hbití závodníci předvedou zábavnou show doplněnou kouzelnickým vystoupením či tombolou. Vše o akci se dozvíte zde.

Slavnosti nasvícení

Vrtbovská zahrada bude v sobotu od 17:00 romanticky nasvícena, příjemnou atmosféru dotvoří barokní hudba. Komu by snad během tohoto podzimního večera začalo být chladno, může se zahřát svařeným vínem. Více zde.

Dušičky pod Hradem

Zahrady pod Pražským hradem o víkendu osvítí lampy, louče a svíčky. Připomenou tím den Památky zesnulých. Zahrady budou návštěvníkům otevřeny oba víkendové dny od 11:00 do 20:00. Bližší informace naleznete zde.

Středočeský kraj

Zabijačkové hody

Příjemné obžerství čeká účastníky sobotních Zabijačkových hodů ve Zduchovicích. Vychutnávání vepřových specialit zpestří jarmark, tombola, ukázka výcviku koní a další zábava. Více čtěte zde.

Příběhy lásky

Zámek v Březnici zve v sobotu od 19:00 na recitál spojený s hudebním vystoupením. Diváci uvidí a uslyší mimo jiné Editu Adlerovou či Alfréda Strejčka. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Krumlovské podzimní recitály

Český Krumlov vábí na kulturní program. Zahajovací koncert Krumlovských podzimních recitálů se uskuteční v sobotu od 19:00 v místní synagoze. Více zde.

Bleší trh

Poklady blešího trhu přijďte prohrábnout v sobotu od 14:00 za hospodu u Jitky v Roseči. Pokud se naopak potřebujete zbavit něčeho, co vám doma přebývá, také zkuste štěstí. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Běh v Tachově

Běh s osobnostmi se uskuteční tuto sobotu v Tachově. Start proběhne v 10:00. Účastníci se mohou těšit také na autogramiádu hokejové hvězdy Martina Straky, zájemci si u speciálního stánku nechají změřit tuk a vodu v těle, hmotnost kostí či metabolický věk. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Snow film festival

Filmový program na zámku Kynžvart nadchne všechny milovníky zimních sportů. V sobotu se tam totiž od 16:00 budou promítat filmy o extrémním lyžování, snowboardingu a dalších sportech na sněhu. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Věštírna v Děčíně

Centrum Pivovar v Děčíně zve v sobotu od 16:00 na setkání s astrologem, numerologem či kartářem, kterých se zájemci mohou zeptat na různé životní oblasti. Chybět nebude ani dlabání dýní a hravé workshopy pro nejmenší účastníky. Více zde.

Liberecký kraj

Mimořádná vyhlídka

Výjimečné zpřístupnění středověké věže naláká o víkendu turisty na zámek Lemberk. Věž bude otevřená v obou dnech mezi 9:00 a 16:00. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

České pivo a polské klobásy

Ve jménu hodování se ponese sobota v restauraci Švejk v Meziměstí. Sláva českého piva a polských klobás začne v sobotu v 11:00. Účastníci ochutnají piva ze 13 pivovarů a také 13 druhů polských klobás. K dostání budou na akci také další dobroty. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Bujará grilovačka

Drunk n Gril Session je sobotní akce, na kterou můžete zavítat v Lázních Bohdaneč. K dobrému jídlu zahraje živá hudba. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Třebíčské kouření

V Muzeu Vysočiny Třebíč proběhne v sobotu 20. ročník Třebíčského kouření, akce věnované dýmkařům. Událost začne v 11:30. Více naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Tantra festival

Zajímavé přednášky a workshopy zažijí účastníci víkendového Tantra festivalu v hotelu Atlantis v Rozdrojovicích u Brna. Program odstartuje v sobotu v 10:00 a přinese nejen mnoho teoretických informací, ale i praktická cvičení. Více se dočtete zde.

Olomoucký kraj

Svátek světel

Samhain – svátek světel zve do Corazonu, centra aktivit v přírodě ve Velkém Týnci. Na programu je tvoření svícnů i vyprávění příběhů o tradici svátku světel připadajícího na začátek listopadu. Více zde.

Zlínský kraj

Otevření zámku Vsetín

V neděli mezi 14:00 a 17:00 se můžete zúčastnit otevření vsetínského zámku, který prošel modernizací. Mimo jiné si tam návštěvníci prohlédnou nové muzejní expozice. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Divadelní výročí

Divadlo Mahen 1945-2015 je výstava historických i současných fotografií a dokumentů stejnojmenného divadla v Rýmařově, které letos oslavilo své 70. výročí. Právě k této příležitosti zahajuje v sobotu v 9:00 výstavu fotografií. Potrvá do konce listopadu. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám