Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do hradu ze slámy nebo vlakem na borůvkové hody

Novinky, fis

Ještě téměř dva týdny bezstarostné zábavy čekají vaše děti v rámci letošních dětských prázdnin. O víkendu zapomeňte na práci a užijte si ji s nimi. Podnikněte výlet za zvířaty, borůvkovými sladkostmi, za novými zážitky a za dobrodružstvím. Příležitostí je opět spousta.

Foto: David Taneček, ČTK

Na dětech, které mají rády borůvky, je to obvykle vidět.

Článek
Praha

Za zvířátky do muzea

Komentované prohlídky přírodovědecké expozice Archa Noemova organizuje pro rodiny s dětmi Národní muzeum. V sobotu tyto prohlídky začnou ve 14:00 a 15:00. Více zde.

Alchymická škola

Dříve než se vaše děti vrátí do normálních školních lavic, vezměte je do školy dávného umění alchymie. V sobotu od 15:00 se v Muzeu alchymistů a mágů staré Prahy přiučí historii tohoto tajuplného oboru a uvidí pokusy, které je ohromí. Více čtěte zde.

Pražská paroplavební společnost slaví

Jubilejní 150. výročí svého založení oslaví v sobotu Pražská paroplavební společnost. Program s projížďkami parníkem, ohňostrojem, koncertem či projekcí potrvá celý den. Prohlédněte si ho zde.

Středočeský kraj

Setkání vícerčat

Park Mirakulum na sobotu od 10:00 plánuje setkání vícerčat. Ve 12:30 tam proběhne pokus o rekord v setkání rodičů s dítětem na těle, od 13:15 pak v setkání vícerčat. Od 15:00 se zase bude ve velkém bubnovat. Kompletní program naleznete zde.

Den řemesel ve skanzenu

Skanzen Vysoký Chlumec chystá na sobotu řemeslný program pro děti i dospělé. Nahlédnete do lidového stavitelství, umění kovářů, košíkářů, řezbářů, pekařů a dalších řemeslníků. Navíc si leccos budete moci vyzkoušet vlastníma rukama. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Hurá na Slamburk

Rytířské hry a soutěže čekají dětské návštěvníky slaměného hradu Slamburk. V sobotu se tam mohou zapojit do rekonstrukce husitských válek. Jak jinak než v autentické výzbroji. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Historické praní prádla

Hrad a zámek Horšovský Týn zve v sobotu od 11:00, 13:30 a 16:00 na ukázku toho, jak nesnadné bylo v minulosti praní prádla. Kdo nevěří, bude si to moci vyzkoušet. Více zde.

Karlovarský kraj

Slavnosti princezny Alvíny

Tradiční historická akce spojená s jarmarkem, řemesly, šermem, tancem, hudbou, ohňovou show a dalšími atrakcemi proběhne v sobotu na Andělské Hoře. Účastníci si prohlédnou také průvod v historických kostýmech. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Cesta kolem světa — Asie

Mezinárodní den orangutanů v sobotu od 10:00 oslaví Zoo Ústí nad Labem. Děti čekají soutěže, vytváření obrazů v písku a jako dárek zmrzlina. Uvidíte také čínský lví tanec. Ústecká zoo bude totiž v sobotu pomyslně cestovat do Asie. Více čtěte zde.

Lišnické štrůdlování

Kouzelnický i jiný program pro děti, sladký štrůdl na ochutnání, ukázky hasičské techniky, ohňová show a večerní ohňostroj... Program, ve kterém si každý najde něco, nabídne v sobotu od 13:00 sportovní areál Lišnice. Více zde.

Liberecký kraj

Zubačkou na borůvkové dobroty

Železniční společnost Tanvald pořádá Borůvkovou sobotu na Zubačce. Speciální vlaky přinesou borůvkové pochutiny, pány může zaujmout například borůvkové pivo, děti si zase pochutnají na ovocných knedlících a koláčích. Vše se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Skotské hry na Sychrově

Zámek Sychrov vás od pátku do soboty zatáhne hluboko do skotské kultury. V jeho areálu se totiž uskuteční Skotské hry. Samozřejmě na nich nebudou chybět kilty, dudy, whisky a energická muzika. Více se dočtete zde.

Pardubický kraj

Dětský den na hradě

Kunětická Hora zve v neděli na rozlučku s letními prázdninami. Hry, soutěže, prohlídka pohádkových kostýmů nebo třeba velká ponožková bitva dětem od končících prázdnin jistě dokonale odvede myšlenky. Akce začne už v 10:00. Více čtěte zde.

Vysočina

Rodinný den v Šiklově mlýně

Michal Nesvadba, humorné divadlo, westernová show, koncert Františka Nedvěda a večerní megaohňostroj láká v sobotu k návštěvě Šiklova mlýna. Program je sestaven tak, aby si v něm přišel na své každý člen rodiny. Kompletní harmonogram akce naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Sportovní sobota

V Brně se v sobotu poběží závod RunTour. Nabídne tratě o délce 10 a pět kilometrů, děti si budou moci zaběhnout kilometrový nebo půlkilometrový závod. Více se dočtete zde.

Květinová aranžmá na hradě

Hrad Veveří bude od soboty do 30. srpna zdobit záplava květin. Výstava květinové dekorace s názvem Prostřeno pro veverky ukáže interiér hradu v trochu jiné podobě. Více zde.

Olomoucký kraj

Balóny nad Bouzovem

Horkovzdušné balóny se o víkendu budou vznášet nad hradem Bouzov, a to v ranních a podvečerních hodinách. Jejich pozorování můžete spojit s podvečerní prohlídkou hradu. Bližší informace se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Westernový den

Sobotní odpoledne si skvěle užijete na Ranči Kostelany, kde návštěvníky od 13:00 do 17:00 čeká westernový program s šerifem, průvodcem, soutěžemi, koňmi i divadlem. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Indiánské léto

O životě a bydlení indiánů a také o jejich nástrojích a zbraních se dozvědí spoustu zajímavostí víkendoví návštěvníci Arboreta Nový Dvůr. Pestrý program bude probíhat v sobotu mezi 13:30 a 18:00 a v neděli od 10:00 do 18:00. Více se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám