Hlavní obsah

Regensburg – vánoční kouzlo světového dědictví UNESCO

Novinky, Německá turistická cenrála

Městečko, které se pyšní dvoutisíciletou historií, se v době předvánoční převléká do kouzelného svátečního hávu. Po celém městě se rozlévá slavnostní osvětlení, které tu a tam vrhá paprsky i do úzkých uliček, na středověké štíty patricijských domů a starobylé věže, které zde dodnes stojí.

Foto: Regensburg Tourismus GmbH, Altrofoto

Regensburg má (nejen) během adventu jedinečnou atmosféru.

Článek

Regensburg patřící ke světovému dědictví UNESCO oplývá v době adventu jedinečnou atmosférou, ke které přispívají i vánoční trhy, konají se zde rovnou čtyři. Na všech si mohou návštěvníci zakoupit vánoční zboží, gastronomické pochoutky, speciality a o jejich zábavu se postará doplňkový kulturní program.

Foto: Regensburg Tourismus GmbH

Panorama zimního Regensburgu

Tradiční vánoční trhy lákají místní i návštěvníky již po staletí na náměstí  Neupfarrplatz. Tady se nachází slavnostně nazdobené stánky a budky, v nichž jsou k dostání všechny možné třpytící se drobnosti, jak jsou vánoční ozdoby, návštěvníci si mohou ale zakoupit také jesličky a vyřezávané figurky, hračky a občas se zde najdou i nějaké ty praktické drobnosti, kterými mohou udělat radost sobě nebo svým blízkým.

Foto: Regensburg Tourismus GmbH, Altrofoto

Slavnostně nasvícen je i regensburský dóm

Děti si se třpytícíma se očima užívají jízdu na dřevěných koních a malé návštěvnice zase pyšně sedí v polstrovaných kočárech.

Umělečtí řemeslníci na Lučním náměstí a na Uhelném trhu zvou na trh Lucreziamarkt (od pátku před 1. nedělí adventní až do 23. prosince). Návštěvníci mohou zakoupit ručně vyráběné předměty ze všech možných materiálů.

Foto: Regensburg Tourismus GmbH

Řemeslnické trhy nabízí možnost přihlížet tvorbě originálů

Vánoční trhy na zámku

Na knížecím zámku Schloss Thurn und Taxis vznikne společně s romantickým vánočním trhem zbrusu nové dřevěné městečko. Na vnitřním nádvoří bude do výšky čnít slavnostně ozdobený a zářící vánoční stromek, zatímco se mezi návštěvníky tu a tam proplete kněžna Gloria.

Tip: neděle–středa:  12:00–22:00 hod, čtvrtek–sobota: 12:00–23:00 hod.

Foto: Regensburg Tourismus GmbH

Romantické trhy na zámku

Vánoční trhy na druhém břehu Dunaje

Kdo by se vydal přes Kamenný most, narazí na opačném břehu Dunaje na adventní trhy v zahradě špitálu (Spitalgarten). Oblíbená pivní zahrádka se jako mávnutím kouzelného proutku promění v zimě na dějiště vánočních trhů. Každý týden se trhy mění podle speciálního motta.

Foto: Regensburg Tourismus GmbH

Na stáncích je možné zakoupit řadu regionálních specialit

Odpočinout si hosté mohou v mezičase při vánočních plavbách se svařeným vínem v ruce a štolou k zakousnutí, takto si mohou v poklidu a ničím nerušeni vychutnávat slavnostní atmosféru města zpovzdálí, než se zase vrhnou do víru dění.

Foto: Regensburg Tourismus GmbH

Přes kamenný most se dostanete na druhý břeh Dunaje

Celé historické centrum města je zahaleno slavnostní září a ve zdejších obchůdcích a buticích se dají skvěle nakupovat vánoční dárky. Možná vám pak zbude čas ještě na vánoční koncert zdejšího pěveckého sboru Regensburger Domspatzen (mimochodem návštěva dómu stojí opravdu za to) nebo jiných pěveckých a hudebních seskupení.

Turistické infocentrum

Turistické informační centrum Regensburgu vám velmi rádo pomůže, a proto také nabízí pohlednice s vánočními motivy a jiné drobnosti na památku. Prohlídka se zdejšími průvodci vás zavede i na nečekaná místa. Akce, které se zde v předvánočním období konají, vás jistě nakazí slavnostní atmosférou, a vy si začnete zase pomalu tento čas užívat a zapomenete na předvánoční shon a stres.

Foto: Regensburg Tourismus GmbH

Koupit zde můžete třeba drobné vánoční dárky

Regensburg nabízí požitky pro všechny smysly a těší se zas a znova na toto předvánoční období a všechny hosty.

Všechny vánoční trhy se v roce 2014 konají od 27. listopadu do 23. prosince.

Tip: prohlídka „Regensburg – poznejte historické město“

Nezáleží na tom, jak dlouho váš pobyt v Regensburgu potrvá – pár hodin, pár dní nebo celý život –, zda jste místní, nebo turisté: prohlídku města by měl absolvovat každý, pro orientaci, kvůli poznání nebo pro lásku k učení, případně kvůli samotnému požitku. Vydejte se na cestu úzkými uličkami a rozlehlými náměstími v doprovodu zkušeného průvodce, poznejte historii a poslechněte si historky a legendy o městě, které se pyšní více než dvoutisíciletou historií.

Foto: Regensburg Tourismus GmbH

Panorama Regensburgu si mohou hosté vychutnat třeba z paluby lodi

Nasajte atmosféru „nejsevernějšího města Itálie“. Okružní prohlídka vás zavede ke zdejšímu dómu a ke kamennému mostu, k římské bráně Porta Praetoria a ke staré radnici, mezi patricijské domy a k mnoha dalším atraktivitám tohoto kouzelného města na Dunaji.

Inzertní sdělení

Nabídka: Glühweinduft und Glockenklang

Představte si: středověká kulisa města, malebně zasněžená a ozářená třepotajícími se světly. Vůně svařeného vína, pražené mandle a jiné dobroty prosycují vzduch vánočně naladěného města. To je světové dědictví UNESCO v Regensburgu v době adventu.

Poznejte během prohlídky města kouzelné historické centrum a posilněte se během oběda v nejstarší hospůdce podávající domácí grilované klobásky. Váš hotel ****S Hotel Goliath am Dom vás okouzlí jedinečností pokojů. Poslechněte si také koncert proslulého pěveckého sboru Regensburger Domspatzen a ponořte se do vánoční atmosféry.

Služby:

➜ 2 přenocování se snídaní v hotelu ****S Hotel Goliath am Dom

➜ vstupenky na pravidelnou prohlídku "Regensburg – eine historische Stadt erleben"

➜ voucher na klobásku v historické hospůdce

➜ vstupenky na romantický vánoční trh ve vnitřním nádvoří zámku Thurn und Taxis

➜ vstupenky na vánoční koncert pěveckého sboru Regensburger Domspatzen

Termíny příjezdů:

8./9./16. a 17. prosince 2014

Cena za osobu v dvoulůžkovém pokoji 219 €

Tipy na cestu: Regensburg

 O Bavorsku hezky česky na www.bavorsko.eu

Tourist Information Regensburg

Tourist Information Regensburg Rathausplatz 4

Tourist Information Regensburg Rathausplatz 4 93047 Regensburg

Tourist Information Regensburg Rathausplatz 4 93047 Regensburg Tel: +49 941 507 4410

Tourist Information Regensburg Rathausplatz 4 93047 Regensburg Tel: +49 941 507 4410 Fax: +49 941 507 4418

E-Mail: tourismus@regensburg.de

Webovky: www.regensburg.de (německy) a česky

Výběr článků

Načítám