Hlavní obsah

Festivalové léto v Braniborsku aneb Za muzikou do přírody

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je tradičně obdobím zábavy. Pokud tou dobou budete na cestách po Německu, o příležitosti k veselí nebude nouze. Kultovní německé festivaly asi není nutné představovat. Vězte ale, že i ty menší, regionální festivaly mají co nabídnout, ať už hudebně nebo svým unikátním prostředím.

Foto: Helene Beach Festival

Léto v Braniborsku je plné zábavy

Článek

Zahájení sezóny: Rock in Caputh 20.–21. 5. 2016

Festival s názvem Rock in Caputh je dvoudenní akce s pestrým programem, dvěma scénami, kvalitním kempem a především skvělou atmosférou a spoustou atrakcí jak pro mladé, tak pro celé rodiny. Regionální charakter zde nutně neznamená úbytek na kvalitě, ba naopak. Postupim a okolí má hudebním fanouškům co nabídnout a idylický Caputh na břehu Schwielowsee, jednoho z mnoha jezer nedaleko Postupimi, se tak každoročně pro místní stává hudební Mekkou. Už jen samotná organizace festivalu stojí za obdiv – za festivalem totiž stojí parta asi osmi desítek nadšených dobrovolníků.

Foto: Helene Beach Festival

Helene Beach Festival se koná v idylickém prostředí na louce obklopené lesy přímo na břehu jezera Helenesee

Helene Beach Festival Frankfurt/Oder 28.–31. 7. 2016

Na dlouholetou tradici navazuje červencový Helene Beach Festival ve Frankfurtu nad Odrou. Atraktivní je zejména díky možnosti spojit hudbu a tanec s dovolenou u vody. Koná se totiž přímo na břehu Helenesee, jednoho z nejkrásnějších jezer v celém Braniborsku. Ubytovat se lze v přilehlém kempu, jen pár metrů od písečné pláže. Počítejte ale s tím, že po této dovolené budete potřebovat ještě jednu. Na čtyřech pódiích se během čtyřech dnů vystřídají ve stovce koncertů známí němečtí interpreti napříč žánry, od rocku přes pop a electro až po hip hop. Každý si tedy přijde na své.

Foto: Helene Beach Festival

Po protančené noci přijde osvěžení v jezeře Helenesee určitě vhod

Pokud byste náhodou koncem června během cest narazili v malé vesničce Protzen nedaleko Berlína na podezřele vysokou koncentraci černě oděných jedinců v těžkých kožených botách a s kovovými pyramidami na opascích, tak se bude pravděpodobně jednat o návštěvníky malého metalového festivalu Protzen Open Air. Letos už je bohužel kompletně vyprodán, ale pokud byste chtěli zažít nefalšovanou metalovou akci na německý způsob, třeba se na vás usměje štěstí příští rok.

Foto: Helene Beach Festival

Tak co, už se těšíte na festivalovou sezonu?

Související odkazy:

Rock in Caputh 2016: www.rockincaputh.de

Helene Beach Festival 2016: www.helene-beach-festival.de

Protzen Open Air 2016: protzen-open-air.com

Více o Braniborsku: www.brandenburg-tourism.com

Vše o dovolené v Německu: www.germany.travel

Související témata:

Výběr článků

Načítám