Hlavní obsah

Kam v prosinci: Dubaj láká na obrovské slevy, Thajsko na exotické Vánoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční nákupy v Dubaji, kde poslední týden před Vánoci kulminují slevy téměř na vše, Vánoce na thajské pláži a silvestr na safari v Africe. Prosinec už dávno není jen o dovolené na horách. Stále častěji se létá za exotikou a zároveň platí, že už nejde jen o vrtoch „horních deseti tisíc“.

Foto: ESO travel

Kam v prosinci? Třeba za teplem do některé z exotických destinací.

Článek

Pokud máte železné nervy a s výběrem zimní exotické dovolené vyčkáte až do prosince a zároveň vám bude přát štěstí, můžete se díky některé z last minute nabídek podívat do exotických destinací i za cenu, za kterou byste v létě pořídili běžný zájezd kupříkladu do Řecka. Prostřednictvím last minute nabídek se doplňují poslední volná místa v letadlech.

Nicméně je ale potřeba brát v potaz, že termíny na přelomu roku jsou velmi žádané nejen na horách, ale i v kategorii exotických dovolených, a tak můžete nad nabídkami přemítat tak dlouho, až nakonec neodletíte nikam.

Na předvánoční nákupy do Dubaje

Poslední dva týdny před Vánocemi jsou v největším obchodním domě světa, Dubai Mall, rájem všech shopaholiků. V místních obchodech totiž kulminují předvánoční slevy a ceny luxusního zboží padají až o 75 %. Obchodů už se prý sice nezapojuje tolik, jako ještě několik let zpět, pokud ale chcete své blízké obdarovat luxusním zbožím, nebo zlatem, i tak se vám cesta sem vyplatí.

Foto: thedubaimall.com

Dubai Mall je největší obchodní dům světa a před Vánoci jsou tu ohromné slevy.

Ceny zájezdů do Dubaje se totiž v last minute nabídkách pohybují jen těsně nad hranicí deseti tisíc. A člověk má během týdne, což je doba, na kterou se sem obvykle létá, čas nejen na nákupy, ale i na relax na plážích a útěk před vánočním stresem a plnými obchody. Zvlášť, když je v Dubaji v prosinci příjemných šestadvacet stupňů, voda má jen o stupínek méně, srážky jsou minimální a sněhu se tu člověk dočká jen v místním unikátním krytém lyžařském resortu Ski Dubai.

Inspirace na prosincové cestování...

Vánoce nebo Silvestr? Thajci si to pletou

Thajsko je buddhistická země, a tak se tu na „klasické“ středoevropské Vánoce příliš nehraje. Ulice ve větších centrech jsou sice vyzdobené, ale to hlavně kvůli turistům a sami Thajci kolikrát spojují Vánoce a silvestr do jediného celku, který chápou jen jako čas bujarých oslav.

Foto: ESO travel

V Thajsku je na přelomu roku velmi živo. Klid ale najdete na zdejších ostrůvcích.

I tak je ale Thajsko jednou z nejžádanějších vánočních lokalit. Stále je sem možné odletět na dovolenou, která pojme jak vánoční svátky, tak oslavu Nového roku, ale pravdou je, že těchto dlouhých pobytů je v nabídce už minimum. Ještě dostatek je ale tradičních silvestrovských pobytů, kdy se odlétá až po vánočních svátcích a návrat je plánovaný na závěr prvního lednového týdne.

Počítejte ale s tím, že v hlavních thajských letoviscích, jako je Pattaya, Bangkok, Phuket nebo Krabi, bude na přelomu roku opravdu rušno. Pokud byste tedy raději komorní oslavu Vánoc a Nového roku, pak se vydejte spíše na thajské ostrovy. Klid nabízejí všechny, s výjimkou Ko Phanganu, kde na silvestra probíhá ohromná plážová party.

Silvestr jinak – silvestr v exotice

Asi nejoblíbenější variantou exotické prosincové dovolené je odlet dva až tři dny před silvestrem. Člověk prožije „klasické“ Vánoce, a pak si užije naopak velmi netradiční oslavy silvestra. Po Thajsku je druhou tradičně nejoblíbenější destinací Kuba.

Foto: ESO travel

Realita Zanzibaru – právem jedné z nejluxusnější destinací planety.

Tři čtvrtiny všech turistů míří na Kubě do letoviska Varadero, středobodu turistického ruchu na Kubě. Roste ale obliba kubánských ostrůvků a v neposlední řadě se sem dá vyrazit i na klasický poznávací okruh, kdy člověk aktivně poznává nejznámější místa a relaxem na pláži stráví jen pár posledních dní na konci pobytu.

Na přelomu roku se létá i do Afriky, překvapivě ale ne na její sever, ale jižněji – do Keni nebo na ostrov Zanzibar. Destinace, které ještě před pár lety nikdo nevyhledával, dnes patří ke špičce, co do zázemí a kvality hotelů. Nicméně tomu odpovídá i cena – i tady ale platí, že při last minute nákupu je slevy poměrně výrazná a velmi příjemná.

Inzertní sdělení: Vydejte se v prosinci za teplem!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky silvestrovských pobytů:

Vyberte si z desítek možností tu pravou! Silvestr na safari, silvestr na pláži v Thajsku, novoroční přípitek na Maledivách, nebo na Kubě. Luxus, dobrodružsví, romantika. Je to na vás!

Utečte před adventním shonem a stresem a pořiďte všechny dárky v Dubaji. Vyplatí se to! Zázemí tříhvězdičkového hotelu jen kousek od centra, snídaně v ceně. Poznejte "předvánoční" Dubaj!

Užijte si vánoční svátky na plážích letoviska Pattaya. Vánoce a oslavy silvestra absolutně jinak. V teple, v luxusu, pod slunečními paprsky. Možnost potápění, výletů.

Čtěte dále:

V dalších článích si přečtěte o Isla Margarita, o ostrově Čedžu a o nejdivnějších muzeích planety. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & ESO travel

Anketa

Jak budete letos trávit silvestra?
Doma, u televize
58,2 %
Ve společnosti přátel
26,1 %
V zahraničí na horách
1,1 %
V zahraničí u moře
8,3 %
Jinde
6,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 804 čtenářů.

Kam Češi na silvestra nejčastěji jezdí?

Nikam. Respektive platí, že většina Čechů zůstává na silvestra v tuzemsku, vyjíždějí na horské chaty a chalupy, tráví ho s přáteli v restauracích a barech.

Ti, co odjíždějí do zahraničí, nejčastěji volí silvestrovskou lyžovačku v Alpách. Hlavně mezi mladými lidmi jsou pak oblíbené silvestrovské pobyty v některých evropských metropolích. Tam je možné vyrazit i autokarem za cenu do pěti tisíc korun.

Výrazně dražší, ale také výrazně luxusnější je pak silvestr v exotice. Tady Češi nejčastěji preferují Thajsko, které následují Kuba, Dominikánská republika, Mexiko a Maledivy.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám