Hlavní obsah

Pláže jako z katalogu. Podívejte se na ty nejlepší na Havaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je libo klasický světlý, nebo černý písek? Větřík, nebo naprosté bezvětří? Toužíte po pláži, na níž to žije, nebo po klidnějším místě, na němž budete nerušeně relaxovat? To vše najdete na Havajských ostrovech. Nechte se námi provést po těch nejkrásnějších plážích, které tu mají!

Foto: bigstock.com

Nádherné pláže s úchvatnými horami? Na Havajských ostrovech to není problém.

Článek

Jednoduše Havaj. Co lepšího si o dovolené přát? Víte ale, že se nemusíte spokojit s pasivním odpočinkem na pláži? Havajské ostrovy jsou totiž skvělé, rozmanité a poznávat je je zábava a dobrodružství!

Waikiki Beach – perla, bez jejíž návštěvy by vaše cesta nebyla kompletní

Jakmile vstoupíte na Waikiki Beach, o níž se často mluví jako o nejkrásnější pláži na světě, neuvěříte, že tady kdysi byla jen nevábná bažina. Teď je zde pláž tři kilometry dlouhá a asi třicet metrů široká. Světlý písek hřeje všechny, kteří se zde opalují, palmy povívají ve větříku a přímo za vámi stojí vysoké budovy města Honolulu. Mimochodem – tento písek sem místní dováží z jiných ostrovů.

Foto: bigstock.com

Waikiki Beach a Honolulu. Kdo nezažije, nepochopí.

Vynikající je blízkost hotelů, takže k moři to, při dobrém ubytování, není daleko. Pláž je skvělou volbou nejen pro všechny, kteří chtějí odpočívat na jemném písku a užívat si koupání v moři, ale i pro ty, kteří chtějí surfovat nebo surfing teprve zkusit. Vlny jsou zde k začátečníkům přívětivé a atmosféra skvělá pro uchování jedinečného zážitku.

Jen kousek od Waikiki Beach najdeme zátoku Hanauma Bay, která je naprostým rájem pro milovníky šnorchlování. Jakmile se totiž ponoříte pod vodu, zjistíte, že je kolem vás nepředstavitelné množství ryb a rybek, které stojí za to pozorovat.

Foto: bigstock.com

Hanauma Bay je rájem pro milovníky šnorchlování.

Waianapanapa Beach nabízí podivuhodný černý písek

Na první pohled je to něco neskutečně zajímavého a nepochopitelného. Místo bělostné pláže před sebou máte něco, co vypadá jako rozesetý popel přímo u moře. Poté bojujete s logickými úvahami, jestli to nepáchne a jestli se neumažete. Máme pro vás dvě dobré zprávy – nepáchne to a neumažete se!

Čtěte více o Havajských ostrovech:

Na pláži Waianapanapa je černý písek a může za to jediná věc – láva. Lávový písek má své specifické zbarvení a jeho kouzlo na tomto místě podtrhují také lávové kameny s bujnou vegetací. Tady si budete připadat jako na jiné planetě. A věřte, že se vám to bude líbit!

Foto: bigstock.com

Černý písek je pro nás neobvyklý a chvíli trvá, než k němu člověk získá důvěru.

Waianapanapa obecně patří k top místům na ostrově Maui, která by měl každý návštěvník vidět, aby mohl tvrdit, že tu opravdu byl. Rozkládá se ve stejnojmenném státním parku poblíž Hana Highway.

50 odstínů písku? Téměř!
Že je písek žlutý a bílý, na to jsme si zvykli. Dokonce ani černý už nás tolik nepřekvapuje. Příroda ale vytváří i méně uvěřitelné barevné kreace. Shodou okolností je právě na Havaji pláž Papakolea, na níž je písek zelený, na Bahamách najdeme růžový, v Kalifornii fialový a v Kanadě na Red Sand Beach i červený. Svět je zkrátka pestřejší, než si myslíme.

Ehukai – ráj s devítimetrovými vlnami

Vlny ideální pro plavce i pro surfaře vás přivítají na pláži Ehukai na ostrově Oahu. Tato pekelně nádherná pláž je velmi dobře známá všem obyvatelům ostrovů i milovníkům surfování po celém světě. Věřili byste, že v období od listopadu do února tady vlny dosahují i devíti metrů?

Naopak od května do září je hladina klidná skoro jako na jezeře, sem tam se objeví vlnka a zážitkem je tu každý moment, který věnujete pohledu na moře a na pobřeží. V tomto období se tu vyřádí i plavci a najdete zde skvostná místa jako stvořená pro báječné dlouhé pikniky. Pláž Ehukai se rozkládá na 1,2 akru poblíž Ke Nu Road.

Foto: bigstock.com

Havajské ostrovy nabízí pláže, ale i spoustu zážitků čekajících jen na vás!

Právem opěvovaná krása ostrova Kauai a jeho top pláže

Podle mnohých je ostrov Kauai, součást Havajských ostrovů, tím nejkrásnějším místem na světě. Známý je díky svým nádherným plážím, konkrétně mu slávu zajišťuje například Tunnels Beach. V létě, když je moře nejklidnější, je to naprosto úžasné místo pro milovníky plavání, vodních hrátek, šnorchlování a potápění. Jen kousek od pobřeží se totiž dají najít nádherné jeskyně hluboko pod vodou.

Co se pláže týče, milují ji mladí i staří, páry i rodiny s malými či většími dětmi. Dokud ji nenavštívíte, její kouzlo neoceníte. Pocit jemného písku pod nohama a omývání nohou průzračnou vodou při procházce po pobřeží je nezapomenutelný. Stejně tak každý den strávený aktivním či pasivním odpočinkem na pláži. Úžasné je odsud sledovat západy slunce.

Stejně tak stěží byste někdy mohli zapomenout na dech beroucí Hanalei Bay s více než dvěma mílemi dokonale jemného bílého písku a s ohromnými masivními horami za zády. Na své si tu přijdou plavci i surfaři začátečníci v místech, kde jsou vlny menší, zkušenější dobrodruzi zase ocení větší vlny dál od útesů. Místo si v posledních letech oblíbili i vyznavači paddleboardingu. Ač by se mohlo zdát, že tu přes davy lidí nebude k hnutí, opak je pravdou – pláž patří k těm klidnějším.

Inzertní sdělení: Zamiřte na Havajské ostrovy za dobrodružstvím!

Buďte na Havajských ostrovech akční a probádejte jejich nejhezčí kouty! Kromě nejmalebnějších pláží můžete vyjít na vrchol kráteru Diamond Head, podívat se do ohromné strže Waimea Canyon přezdívané Velký kaňon Pacifiku nebo si udělat pěší túru po Kalalau Trail. I Havaj je plná tajemství, která čekají na to, až je odhalíte!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, pro vás vybírá ze zájezdů na území USA.

Čtěte dále:

Přečtěte si článek o tajemném Baganu, nahlédněte do pestrého Íránu nebo se podívejte na tři nejlepší plavby nejen po Středomoří. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Petra Malá & Tomáš Cikán

Anketa

Co byste na Havajských ostrovech dělali?
Užívali si odpočinku na pláži.
9,4 %
Poznávali ostrovy.
5,9 %
Obojí.
84,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 85 čtenářů.

Co lze ještě zažít na Havajských ostrovech?

Havaj, to nejsou jen více či méně známé pláže. Toto souostroví je nabité šancemi na báječná dobrodružství. Například na ostrově Oahu můžete navštívit Blowing Hole a spatřit vodu tryskající ze země nebo vyhlídku Nu’uanu Pali, odkud je nádherný pohled na pobřeží. Na ostrově jsou proslulé krevetí farmy, takže zbyde-li vám čas, rozhodně se zde zastavte a něco dobrého ochutnejte.

Ostrov Kauai vás zaujme gigantickou strží Waimea Canyon o výšce 900 m a šířce 16 km, čas rozhodně neztratíte také výpravou na vyhlídku ve Státním parku Kokee. Pro výlety je jako stvořený Státní park Haeana, v němž si každý návštěvník dosyta užije scenérie deštného pralesa.

Za cestu stojí i Big Island s nejvyšší horou Havajských ostrovů, sopkou Mauna Kea (4 205 m n. m.). Na této sopce je zajímavé to, že kdyby její základy byly na zemském povrchu, nikoli pod hladinou oceánu, dosahovala by výšky asi 10 km, což by z ní činilo nejvyšší horu planety.

Výzev je na Havajských ostrovech opravdu spousta, stačí jen se do nich pustit a užít si každý okamžik na maximum. Obecné informace o cestování na Havajské ostrovy, které jsou součástí území USA, získáte na webu Ministerstva zahraničních věcí.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám