Hlavní obsah

Zoo obráceně. Na senegalském safari jdou do klece návštěvníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Safari je patrně jednou z nejpopulárnějších aktivit, kterou mohou turisté v Africe podniknout. Senegalský park Ranch de Bandia umožňuje návštěvníkům setkat se se zvířaty v bezprostřední blízkosti. Namísto klasického džípu se lidé totiž mohou projet ve vozítku, které je v podstatě velkou pojízdnou klecí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na safari v Senegalu lze pozorovat zblízka šelmy díky oploceným vozůmVideo: Reuters

 
Článek

Rezervace se nachází u města Nguekhokhe ležícím asi 70 kilometrů od Dakaru. Otevřela se v roce 2017 a návštěvníkům nabízí projížďku ve speciálních vozidlech, které jim umožní setkat se zejména se lvy tváří v tvář. Králové zvířat se totiž nebojí po vozítku procházet nebo si na něj i lehnout, podle agentury Reuters totiž vyčkávají, až jim řidiči hodí něco k jídlu. Návštěvníci si díky nenucenosti lvů mohou pořídit fotografie hezky zblízka.

Někteří zaměstnanci parku mají se zvířaty blízké pouto. Průvodce Nazih Salman si běžně hladí i jednoho ze lvů Madibu, aniž by ho šelma nějak ohrozila. „Máme dobrý vztah, vzájemně si rozumíme. Dokonce mu můžu položit ruku na tlamu a nic mi neudělá. Tohle s těmi ostatními dělat nemůžu,“ vysvětluje Salman s tím, že je nutné si u takto majestátního zvířete vybudovat důvěru.

Nejsou trénovaní

Jeden z manažerů parku Crisophe Dering tvrdí, že zážitek, který rezervace turistům nabízí, nezažijí nikde jinde. „Hlavní myšlenkou je, že návštěvníci mohou pozorovat a zkoumat zvířata hodně zblízka. Mají téměř možnost se jich dotknout,“ uvádí Dering. Poznamenal však, že lvi nejsou nijak domestikovaní ani trénovaní, po parku se pohybují volně, jde proto pořád o šelmy. Dát do klecí lidi je podle něj ovšem ta lepší možnost, než kdyby to bylo opačně.

Ranch de Bandia je domovem celkem šesti dospělých lvů, dvou dospívajících a třech mláďat. V parku nicméně žijí i další zvířata, například šimpanzi nebo žirafy. Také s nimi se mohou návštěvníci setkat tváří v tvář.

Park nabízí také možnost ubytování, takže se lidé mohou po probuzení pokochat výhledem na safari. Kromě jedinečných pojízdných klecí se po rezervaci lze projet i v pronajatém autě.

Káhirské oko? Egypt chce lákat turisty na obří vyhlídkové kolo

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám