Hlavní obsah

Zakopané i jiná polská střediska praskají ve švech

Poté, co polská vláda na dva týdny na zkoušku znovu otevřela hotely, ubytovny, kina, divadla, plovárny a sportoviště, se zimní střediska v Zakopaném, ale i dalších koutech země o víkendech naplnila takřka všude na sto procent povolené kapacity.

Foto: Profimedia.cz

V Zakopaném je o lyžování velký zájem.

Článek

„Naprostá většina z desetitisíců turistů navzdory platným protiepidemickým opatřením se v Tatrách, a nejen tam, pohybovala bez roušek, nedodržovala odstupy a ohrožovala sebe i okolí,“ upozornil v neděli portál wp.pl.

„Tady žádný virus není, vláda jen legalizuje to, co podnikatelé a běžní lidé beztak nedodržovali,“ odpověděl portálu jeden z turistů ve vyhledávaném tatranském středisku Krupowki.

Foto: Profimedia.cz

Rušno je i na ulicích.

Ačkoli restaurace, bary, stánky a jídelny měly zůstat uzavřené, kupříkladu v Goraliczke, jedné z nejoblíbenějších hospod, obsluhovali hosty jako na běžícím pásu.

Vypnuté lanovky nahradily ve francouzském středisku kolony aut mířící k vrcholu

Cestování

„Epidemie neustupuje. Vláda se dopustila ohromné chyby, když namísto zpřísnění vůči nové mutaci rozvolňuje. To je cesta z jedné epidemie, a to bez konce,“ varovali v neděli epidemiologové Barbara Pabjanová a Tyll Kruger z Varšavy.

Itálie neotevře

Italská vláda na poslední chvíli zrušila otevření lyžařských středisek naplánované na pondělí. Zákaz provozu kvůli novým variantám koronaviru prodloužila do 5. března. Provozovatelé skiareálů uvedli, že je pro ně letošní sezona ztracená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám