Hlavní obsah

Z Maradonova prvního domu je muzeum. O prohlídky je nyní enormní zájem

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připomenout si fotbalistu Diega Maradonu mohou zájemci v jeho prvním domě. Z něj se měsíc po úmrtí argentinské sportovní legendy stalo velmi vyhledávané muzeum, které připomíná Maradonův život v době, kdy s fotbalem teprve začínal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První Maradonův dům se proměnil v jeho muzeumVideo: Reuters

 
Článek

První dům, který Maradona vlastnil, se nachází ve čtvrti La Paternal v Buenos Aires. Fotbalista v něm strávil sice jen dva roky, žil tu ovšem v době, kdy s fotbalem na profesionální úrovni teprve začínal.

V roce 1977 podepsal smlouvu se šéfem klubu Argentinos Juniors Albertem Pérezem, který společně s Maradonovým synem Césarem muzeum zřídil, uvádí agentura Reuters. Otevřené je už od roku 2015, nyní je však o prohlídky enormní zájem.

Dvaasedmdesátiletý muž pašoval kokain z Kolumbie v obrazech s Maradonou

Koktejl

Od roku 1980 dům několikrát změnil majitele, nakonec ho za 100 tisíc dolarů (2,1 milionu korun) koupili Pérezovi. Od začátku bylo v plánu předělat ho na muzeum k poctě fotbalové legendy.

Dům je zařízen autenticky a přesně jako v době, kdy v něm Maradona žil. Je na míle vzdálen luxusu, který si mohl dopřát později. Podle agentury Reuters by i kterákoli současná mladá fotbalová hvězda žila v něčem daleko lepším.

Někteří nezvládnou emoce

Dům před Maradonovým úmrtím navštívilo podle jeho syna Césara jen něco přes tři tisíce lidí. Nyní se vše změnilo. Internetové stránky, skrze které se kupují vstupenky, dokonce pod náporem uživatelů spadly.

„V minulosti sem zamířili lidé z celého světa. Jeden z návštěvníků tu nezvládl příval emocí a nebyl ani schopen si dům projít,“ vzpomíná César.

Někteří z návštěvníků mají prý i zvláštní prosby. „Chtěli si třeba pronajmout dům, aby v něm mohli přespat a uspořádat si grilovačku,“ tvrdí César. K takovým účelům ale budovu propůjčit odmítá. „Chceme, aby vše zůstalo v dobrém stavu. Dokonce ani nepouštíme vodu a nepoužíváme kuchyň,“ uzavřel.

Smrt Maradony jako zabití z nedbalosti? Policie šetří osobního lékaře

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám