Hlavní obsah

Volno na Velký pátek zvýšilo zájem Čechů o cestování

Volno na Velký pátek výrazně zvýšilo zájem Čechů o cestování během Velikonoc. Prodejci zájezdů hlásí až o pětinu vyšší poptávku oproti minulým letům. Kvůli přetrvávajícím nízkým teplotám letos vyrazí více lidí do teplých krajin. Podle údajů cestovní agentury Invia více než polovina cestovatelů na svátky jede k moři — zejména do Egypta, další pak do lázní, na hory či tráví volno v evropských metropolích

Foto: Profimedia.cz

Největší zájem Čechů se upíná k Egyptu. Ilustrační foto

Článek

„V Egyptě tak Velikonoce stráví 40 procent českých turistů, kteří si u nás zájezd objednali. Průměrná cena dovolené v Egyptě v tomto období činí 14 551 korun na osobu,” uvedl Michal Tůma z agentury. Téměř sedm procent cestovatelů poté vyrazí do Spojených arabských emirátů, vyhledávané jsou též zájezdy na Kanárské ostrovy, Kapverdy nebo na Zanzibar.

Zájem je o eurovíkendy i lázně

Ve všech alpských střediscích ještě panují dobré sněhové podmínky. Podle cestovní kanceláře Nev-Dama jsou pobyty na velikonoční víkend již téměř naplněny. „Výhod jarního lyžování je mnoho. Patří mezi ně hezké počasí, delší dny a samozřejmě prázdnější sjezdovky,” uvedl Jan Bezděk z CK. V dubnu se lyžaři pak přesouvají do ledovcových středisek. Podle CK roste zájem o středisko Pitztal — nejvýše položené ledovcové středisko v Rakousku (3440m).

„Letos je velký zájem například o eurovíkendy v Paříži a ve španělských metropolích Madridu a Barceloně, kde na přelomu března a dubna je již krásné teplé počasí,” dodala Lucie Sáblíková z CK Neckermann.

Další kategorií zájezdů, které mají tuzemští turisté v jarním období v oblibě, jsou ty do lázeňských oblastí. Třetí nejpopulárnější destinací během Velikonoc se tak podle údajů Invie stalo Maďarsko, kam Češi jezdí do termálních lázní.

Reklama

Výběr článků

Načítám