Hlavní obsah

V Los Angeles zatnuli tipec shromažďování. Park na populární pláži zasypali pískem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Způsobů, jak zabránit shromažďování, je jistě mnoho. V Los Angeles na to šly úřady poněkud neotřele. Například skate park na populární pláži Venice Beach nechaly zasypat pískem, aby tak komukoli znemožnili jeho návštěvu, uvedl server Daily Telegraph.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skatepark na slavné Venice Beach v Los Angeles zasypali pískem, aby nepřitahoval lidiVideo: Hunter Weiss via Storyful, AP

 
Článek

Venice Beach je normálně velmi vyhledávanou pobřežní oblastí, kde se místní i turisté rekreují nebo sportují. V době pandemie je však shromažďování nežádoucí, aby se zabránilo rozšiřování nákazy, pláže jsou proto uzavřené. Podle místních obyvatel to ovšem mnohé lidi neodradilo a dále se ve skupinkách shlukovali, aniž by dodržovali bezpečný odstup.

Úřadům tak došla trpělivost a rozhodly se zasáhnout poněkud razantněji. Minulý pátek nechaly proto populární park zasypat pískem, aby do něj hned tak někdo nevkročil. Obdobný krok učinily orgány také v dalším kalifornském městečku San Clemente, které leží nedaleko Los Angeles.

Nejen v USA se snaží vypořádat s neukázněnými turisty, kteří porušují zákaz shromažďování. Před nedávnem museli zasahovat britští policisté z městečka Buxton, kteří do tamního zatopeného lomu, známého svou tyrkysovou vodou, vylili černou barvu, aby výletníky od návštěv odradili. U veřejnosti tím však vyvolali smíšené reakce.

Britští policisté záměrně obarvili zatopený lom. Chodili k němu turisté

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám