Hlavní obsah

Britští policisté záměrně obarvili zatopený lom. Chodili k němu turisté

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Velké Británii by měli lidé kvůli koronaviru zůstat doma. Omezení volného pohybu ale někteří nedodržují, a když se zrovna udělá hezky, vyrazí na procházku – a nejsou jediní s takovým nápadem. Policisté z městečka Buxton se proto rozhodli zasáhnout a do přilehlého zatopeného lomu, jenž je oblíbenou atrakcí, nalili černou barvu, aby výletníky odradili, píše server NDTV.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté obarvili vodu v laguně na černo, aby tam nechodili lidéVideo: Reuters

 
Článek

Takzvaná Modrá laguna na Harpur Hill proslula tyrkysovou barvou vody připomínající moře kdesi na exotickém ostrově. Právem se proto stala oblíbeným výletním místem. V těchto dnech je ale návštěva zatopeného lomu nežádoucí, policie během víkendu dostala upozornění, že se na místě scházejí lidé.

„Nepochybujeme, že je důvodem pitoreskní lokace a výjimečně i krásné počasí,“ stojí v příspěvku policejního oddělení na Facebooku. Strážníci dodali, že shromažďování jde ale teď zcela proti instrukcím britské vlády, která omezila volný pohyb.

Voda je toxická

Aby výletníky od návštěvy lomu odradili, nalili policisté do vody černou barvu. Zatímco někteří na sociální síti tento krok vyzdvihli, jiní se pozastavili nad tím, zda se nenašlo lepší řešení. „Doufám, že je ta barva nezávadná pro divoká zvířata a ryby,“ komentovala jedna z osob. „Je smutné, že vás čas a zdroje jsou kvůli nezodpovědným lidem plýtvány takovýmto způsobem,“ zastal se jiný komentující policistů.

Foto: Profimedia.cz

Zatopený lom proslul svou barvou.

K podobnému kroku se přitom strážníci uchýlili už loni, kdy rovněž do lomu nalili barvu, aby odradili plavce. Přestože vypadá voda velmi lákavě, je ve skutečnosti toxická a koupání v ní je proto naprosto nevhodné. Za druhé světové války byl totiž v lomu sklad chemických zbraní, vůbec největší svého druhu v Británii.

Reklama

Výběr článků

Načítám