Hlavní obsah

V letadle se opil tak, že nedokázal ani ukázat pas. Půjde do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že je alkohol metla lidstva, na vlastní kůži poznal Ali Ozdemir. Ten se při loňském letu z Turecka do Birminghamu opil tak, až pozvracel sám sebe i přilehlá sedadla, kvůli intoxikaci ani nedokázal otevřít batoh a vyndat z něj pas. Soud ho za jeho prohřešek nyní poslal na tři měsíce do vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K onomu nešťastnému letu aerolinek Jet2 došlo loni v říjnu. Ačkoli se 49letý Ozdemir nechoval vůči svým spolucestujícím agresivně, podle soudce představují opilí lidé riziko pro všechny ostatní na palubě letadla, informuje server Independent.

„Obžalovaný pozvracel sebe a další sedadla. Z letadla ho vyvedli. Seděl zhrouceně na sedadle, páchl zvratky a alkoholem a měl červené oči,“ okomentoval případ u Birminghamského korunního soudu žalobce Andrew Wallace.

Obhajoba uvedla, že byl Ozdemir ve stresu kvůli nedávnému rozvodu a nemá žádné předchozí záznamy. Svého chování navíc lituje.

U soudce Simona Drewa to však neuspělo. „Z prohlášení svědků je poměrně dost jasné, že jste byl značně opilý, když jste nastoupil do letadla, ale jak moc, je mi neznámé. Byl jste na dlouhém letu z Turecka do Británie. Když jste byl požádán o pas, nezvládl jste ho kvůli svému stavu ani vyndat z batohu,“ uvedl soudce.

Připustil, že Ozdemir agresivní sice nebyl, určité riziko ale představoval. Za mřížemi si proto čtvrt roku pobude.

V letadle zfackovala cestující. Dostala obří pokutu a zápis na blacklist

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám