Hlavní obsah

V Itálii si objednali čtyři kornouty zmrzliny, cukrář si řekl o 1650 korun

– Řím
Novinky, Jakub Kynčl

Je to situace, ve které se už někdy ocitl asi každý dovolenkář. Za nějaký produkt či službu byl v místní měně požádán o určitou sumu a teprve o chvíli později si uvědomil, že zaplatil nehorázně moc. Skupina čtyř Britů si v Římě příliš pomalu přepočítala sumu 64 eur(1646 korun) na libry. Teprve po chvíli si čtveřice uvědomila, že je čtyři zmrzliny stály nesmyslně moc. O případu informoval britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Cukrárna v Římě si naúčtovala nesmyslnou sumu za zmrzlinu.

Článek

Britové Roger Bannister s bratrem Stevem a svými manželkami Wendy a Joyce si objednali čtyři kornouty zmrzliny se dvěma sušenkami a třemi příchutěmi z cukrárny Antica Roma na vršku ulice Via della Vite, kousek od náměstí Piazza di Spagna. Jedna zmrzlina vyšla v přepočtu na více než 410 korun.

"Neseděli jsme ani u stolku, jen jsme si chtěli koupit každý jednu zmrzlinu s sebou. Personál nám po zaplacení té nehorázné sumy ani nepoděkoval," pohoršoval se Bannister pro deník Corriere Della Serra. Detaily případu, který se skupince odehrál, vyšly najevo jen proto, že jejich rozhovor zaslechl kolemjdoucí radní Matteo Constantini. Neváhal a zeptal se na detaily.

"Byli opodstatněně rozezlení kvůli sumě, kterou za zmrzliny zaplatili. Je to skandální. Něco takového by se nemělo stávat. Není to poprvé, co se tu něco takového turistům přihodilo, a bohužel ani naposled. Měli bychom se zaměřit na místa, která účtují nic netušícím turistům horentní sumy," uvedl Constantini, který skupince nabídl, že jim sám peníze vrátí. Britové mu poděkovali a odvětili, ať ty peníze dá na charitu.

Manažeři podniku řekli místnímu deníku, že cena zmrzlin byla opodstatněná, protože šlo o velké porce. Tvrdili, že nikdo Brity nenutil, aby zaplatili. Constantini však uvádí, že to není poprvé, co se něco takového v Římě stalo. V roce 2009 dostala dvojice japonských turistů v restauraci Passetto účet na 695 eur (17 850 korun). Celý případ vedl k tomu, že se starosta Říma dokonce domáhal uzavření neférového podniku.

Reklama

Výběr článků

Načítám