Hlavní obsah

V Dubaji vznikne plovoucí hotel. Bude moct měnit lokalitu

Dubaj bude zase o něco opulentnější. V roce 2023 se má ve městě otevřít luxusní plovoucí hotel, který bude přístupný jen lodí nebo vrtulníkem. Jednou z jeho hlavních předností má být schopnost měnit lokalitu, na začátku však bude kotvit u pláže Džumeira, která se nachází v blízkosti centra.

Foto: Profimedia.cz

Hotel bude mít centrální budovy a dvanáct přilehlých vil.

Článek

Pětihvězdičkový komplex Floating Palace bude patřit pod řetězec Kempinski a jeho středobodem bude centrální budova. Ta nabídne 156 pokojů a apartmá, restaurace, bary, wellness zónu či bazény, uvádí server Mirror. Kromě toho však bude kolem struktury ukotveno dvanáct plovoucí vil pro návštěvníky, kteří prahnou po větším soukromí.

Vzhledem k charakteru hotelu bude možné se do něj dopravit pouze na lodi, ať už motorovém člunu, či jachtě, jednou z možností však bude také helikoptéra. Zároveň však bude moci celá struktura měnit polohu, ačkoli zatím není jasné, zda toho bude využívat na pravidelné bázi. Hotel bude moct plout rychlostí šest námořních mil, což odpovídá asi 11 kilometrům v hodině.

Foto: Profimedia.cz

Vila nabídne hostům větší soukromí.

Budova se aktuálně staví v dubajských docích Seagate Shipyard. „Máme radost z toho, čeho jsme zatím dostáhli a že jsme se při stavbě spojili s lídrem v sektoru pohostinství,“ uvedl šéf doků Mohamed El Bahrawy. „Jsem vděčný Kempinski Hotels a řediteli Bernoldu Schroederovi za důvěru. Je vzrušující, že se značka takového kalibru postará o takto jedinečný hotel,“ doplnil El Bahrawy.

Některá média o chystané budově píšou jako o prvním plovoucím hotelu na světě. To je však nepřesné. Na konci 80. let totiž vznikl plovoucí hotel při Velkém korálovém útesu v Austrálii, nestal se ovšem nijak velkým hitem. Nakonec ho odkoupila Severní Korea, kde do dnešního dne unikátní stavba chátrá.

Konkurence Dubaje? Saúdská Arábie plánuje zbudovat obří plovoucí město

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám