Hlavní obsah

Uprchlá kočka se 11 dní skrývala na newyorském letišti ve stropě

Novinky, Michael Švarc

Přesně po 11 dnech se na newyorském letišti La Guardia podařilo najít kočku, která při bezpečnostní kontrole uprchla své majitelce a schovala se ve stropě. Zvíře ve skrýši strávilo Vánoce i přelom roku, není jasně, čím se mezitím živilo. Nakonec se ho podařilo chytit a vrátit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Taylor Leová na Vánoce cestovala z New Yorku do Kalifornie i se svou kočičí společnicí Muji. Když procházela bezpečnostní kontrolou, byla nucena mazlíčka vyndat z přepravního boxu a projít s ním rámem na detekci kovů. Kočka ovšem zpanikařila, ženě se vysmekla a začala utíkat. Zamířila si to nejprve k přepážce Southwest Airlines, uvádí server Independent.

„U kontroly trvali na tom, abych ji vyndala z přepravního boxu a prošla rámem. Nenabídli nám žádný soukromý prostor,“ uvedla Leová na Facebooku poté, co se její mazlíček na letišti ztratil a prchnul nejprve k přepážce a poté do úklidové místnosti. „Po několika neúspěšných pokusech ostrahy o její odchycení skočila do otvoru ve stropě a od té doby ji neviděli,“ doplnila žena.

Na letiště se vypravili i dobrovolníci s vycvičenými psy, aby ztracenou kočku našli. To se nakonec podařilo po 11 dnech 4. ledna. Leová tak ze zkušenosti doporučila dalším zvířecím majitelům, aby byli na podobné situace připraveni a byli si vědomi toho, že při kontrole budou muset své mazlíčky vyndat z přepravních boxů.

„Mnoho lidé, včetně mě, neví, že je během skenování musíme vyndat. Doporučuji proto nějaká vodítka, která je udrží, zatímco probíhá kontrola boxů,“ uzavřela Leová.

Mazlíčci jako podpora v letadle? Cestující amerických aerolinek se s nimi musejí rozloučit

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám