Hlavní obsah

Uprchlá kočka se 11 dní skrývala na newyorském letišti ve stropě

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně po 11 dnech se na newyorském letišti La Guardia podařilo najít kočku, která při bezpečnostní kontrole uprchla své majitelce a schovala se ve stropě. Zvíře ve skrýši strávilo Vánoce i přelom roku, není jasně, čím se mezitím živilo. Nakonec se ho podařilo chytit a vrátit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Taylor Leová na Vánoce cestovala z New Yorku do Kalifornie i se svou kočičí společnicí Muji. Když procházela bezpečnostní kontrolou, byla nucena mazlíčka vyndat z přepravního boxu a projít s ním rámem na detekci kovů. Kočka ovšem zpanikařila, ženě se vysmekla a začala utíkat. Zamířila si to nejprve k přepážce Southwest Airlines, uvádí server Independent.

„U kontroly trvali na tom, abych ji vyndala z přepravního boxu a prošla rámem. Nenabídli nám žádný soukromý prostor,“ uvedla Leová na Facebooku poté, co se její mazlíček na letišti ztratil a prchnul nejprve k přepážce a poté do úklidové místnosti. „Po několika neúspěšných pokusech ostrahy o její odchycení skočila do otvoru ve stropě a od té doby ji neviděli,“ doplnila žena.

Na letiště se vypravili i dobrovolníci s vycvičenými psy, aby ztracenou kočku našli. To se nakonec podařilo po 11 dnech 4. ledna. Leová tak ze zkušenosti doporučila dalším zvířecím majitelům, aby byli na podobné situace připraveni a byli si vědomi toho, že při kontrole budou muset své mazlíčky vyndat z přepravních boxů.

„Mnoho lidé, včetně mě, neví, že je během skenování musíme vyndat. Doporučuji proto nějaká vodítka, která je udrží, zatímco probíhá kontrola boxů,“ uzavřela Leová.

Mazlíčci jako podpora v letadle? Cestující amerických aerolinek se s nimi musejí rozloučit

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám