Hlavní obsah

Turisté si udělali v Benátkách piknik. Dostali obří pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři němečtí turisté vyfasovali v Benátkách pokutu ve výši 4200 eur (103 tisíc korun). Přímo uprostřed města si totiž uspořádali piknik, přičemž přehodili ubrus přes poklop nepoužívané kamenné studny z 18. století. Na hodující návštěvníky upozornil policii zřejmě někdo z místních.

Foto: Profimedia.cz

Benátky uplatňují řadu zákazů.

Článek

Turisté si piknik uspořádali nedaleko náměstíčka Campo San Zaccaria, podle serveru Independent kolem ubrusu rozestavěli i židle. Policie však jejich dýchánek velmi rychle utnula a každému z účastníků napařila pokutu ve výši 1050 eur (25 tisíc korun). „Možná si mysleli, že se chovají normálně, ale v Benátkách prostě nemůžete jíst na 300 let staré studni,“ uvedl šéf místní policie Marco Agostini.

Strážníci v posledních týdnech na dodržování dekora dohlížejí ostražitěji, protože do Benátek opětovně míří až sto tisíc lidí denně. „Počty návštěvníků se vracejí do předpandemické úrovně, a to jsme tu ještě neviděli Číňany nebo Indy, kteří se ve městě zastaví jen na pár hodin,“ doplnil Agostini.

V Benátkách se od ledna začne vybírat vstupné

Cestování

„Museli jsme udeřit i na lidi, kteří si tu lítali s dronem, jezdili po náměstí svatého Marka na koloběžkách nebo plavali v kanálech,“ dodal policejní šéf.

Zákazů je mnoho

Benátky mají řadu striktních pravidel a turisty v případě jejich nedodržení čekají tvrdé finanční postihy. Zakázáno je mimo jiné plavání v kanálech, krmení holubů, věšení zámečků lásky na mosty, nošení plavek v ulicích, jízda na kole, ale také právě veřejné pikniky.

V roce 2018 starosta města Luigi Brugnaro navrhl zavést zákaz sezení na určitých místech. To není koneckonců v Itálii nic neobvyklého. Například v Římě se nesmí sedět a svačit na Španělských schodech.

Benátské hotely rozdávají vodní pistole na obranu před loupeživými racky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám