Hlavní obsah

Strašidelný hrad Kašperk chystá tajemné noční prohlídky

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O šumavském hradu Kašperk koluje mnoho pověstí, při jejichž vyprávění vstávají chlupy na rukou i těm otrlejším. Právě proto se zde rozhodli uspořádat speciální noční prohlídky s tajemným nádechem.

Foto: Profimedia.cz

Hrad Kašperk

Článek

Swiza a Šplhavec, přesně tyto dva přízraky mají lidé nejčastěji spojené s hradem Kašperk. Především druhý jmenovaný má lézt po stěnách nádvoří a k lidem se chovat nadmíru brutálně. A Swiza? To je prý stařena, která se pohybuje v lesích okolo hradu a oděná do zvířecí kůže s jeleními parohy na hlavě mění mladé lidi v kámen.

Realita strašení na Kašperku je však daleko tajemnější. "Pracuji a žiji zde už 11 let. Za tu dobu jsem ani jeden z pověstných přízraků neviděl, ale zcela pravidelně nám tu chodí něco po schodech. I když jste tu zcela sami, tak často jasně slyšíte kroky na schodech mířící směrem k vám. Z počátku to nebylo vůbec příjemné, ale už jsem si přivykl," řekl Novinkám kastelán hradu Zdeněk Svoboda.

Netypické nápady slaví úspěch a noční prohlídky na hradu Kašperk nejsou výjimkou. Hrad láká na zkoumání nočního hradního života a objevování tajemných zákoutí s ještě tajemnějšími bytostmi. Tyto prohlídky se nebudou pořádat poprvé. Podle pořadatelů jde tradičně o nejúspěšnější prohlídky vůbec, které jsou poměrně rychle vyprodané, a tak je jejich rezervace více než doporučována.

Speciální noční návštěvy hradu a jeho nejzajímavějších zákoutí se budou konat pouhé tři dny, a to od čtvrtka 18. srpna do soboty 20. srpna, vždy ve 20:30, 21:00, 21:30, 22:00, 22:30 a 23:00 hodin. Lístky je možné rezervovat telefonicky na čísle: 376 582 324 (út - ne 9:30 - 18:00) či e-mailem na: info@kasperk.cz.

Pokud byste si však nemohli najít cestu na Kašperk ve výše zmíněných dnech a měli volný jen tento víkend, od pátku do neděle tam hraje vždy od deváté hodiny večerní divadelní spolek Kašpar hru Hamlet. Představení se konají v bývalém hradním paláci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám