Hlavní obsah

Připoutejte se, vystupuji, řekl za letu vyděšeným cestujícím muž v letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevřít dveře během letu se pokoušel jeden z cestujících Delta Air Lines. Prostřednictvím komunikačního systému nejprve oznámil pasažérům, aby se posadili a byli připraveni si nasadit kyslíkové masky. Posádka nakonec muže zpacifikovala s pomocí dalších cestujících a zavelela k nouzovému přistání.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo na palubě letadla Delta Air Lines.

Článek

Letadlo mělo před několika dny namířeno z Los Angeles do Atlanty. Cestující podle serveru Independent popsali, že si posádka během cesty vyžádala asistenci silných mužů, aby jí pomohli nezvedeného pasažéra, jenž se pokoušel nouzový východ otevřít, zpacifikovat.

Podle očitého svědka se muž v přední části letadla nejprve zmocnil komunikačního systému, jehož prostřednictvím upozornil cestující, k čemu se chystá. Poté se silou pokoušel otevřít dveře. Sám na sobě měl patrně nasazenou záchrannou vestu.

Ve videu, které jeden z cestujících natočil a jež během několika málo dní zhlédlo přes dva miliony lidí, je vidět, jak se posádka a cestující společnými silami snaží muže od dveří odtrhnout.

„Děkujeme posádce a pasažérům, kteří asistovali při zadržení neposlušného cestujícího, když bylo rozhodnuto o odklonu do Oklahoma City,“ uvedl mluvčí aerolinek Delta Air Lines. „Letadlo přistálo bez potíží a cestujícího si na místě převzali strážci pořádku. Omlouváme se našim zákazníkům za zdržení a ostatní nepříjemnosti,“ doplnil mluvčí.

Není jasné, zda byl cestující pod vlivem alkoholu či jiných látek a jaká byla jeho motivace k otevření nouzového východu.

V letadle se do sebe pustily dvě ženy kvůli rouškám. Jednu z nich posádka vykázala

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám