Hlavní obsah

Rotující prázdninový dům umožní turistům vybrat si, jaký výhled chtějí

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrý výhled z pokoje dělá dovolenou vždy o něco hezčí. Na kanadském Ostrově prince Eduarda mají prázdninový domek, v němž si hosté sami zvolí, jakým směrem bude natočený obývák či ložnice. Budova totiž stojí na rotační konstrukci, která umožňuje otáčení o 360 stupňů. A jde údajně o první prázdninový dům, jenž něco takového umí.

Foto: Profimedia.cz

Dům se kolem dokola otočí za 45 minut.

Článek

V prázdninovém domku Around the Sea se nemusejí hosté strachovat, že z ložnice není vidět na moře. Polohu jednotlivých pokojů totiž mohou ovlivnit, navíc zcela jednoduše přes mobilní aplikaci. V pohodlí křesla si navolí, jakým směrem se má dům natočit, a to je vše.

Rotace je velmi pomalá, takže ji hosté prakticky ani nezaznamenají, pokud se nezaměří na jeden konkrétní bod za okny. Celé otočení domu zabere asi 45 minut, píše server Mirror. Nicméně mít ze všech pokojů výhled na moře není úplně standardem prázdninového ubytování.

Dům disponuje i vším nezbytným, jako je ložnice, obývací pokoj, koupelny či kuchyně i s barem. Výhledy si mohou návštěvníci užít také z terasy. Mimo sezonu vyjde pobyt na 129 dolarů za noc (2814 korun), ve vytíženějších obdobích roku na 209 dolarů za noc (4559 korun).

Dům v Nazaretu by se mohl stát novým poutním místem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám