Hlavní obsah

První muzeum sladkostí v Madridu láká na procházku mezi obřími cukrátky

Novinky, Michael Švarc

Do muzea, které nápadně připomíná fantaskní továrnu Willyho Wonky, mohou nově vyrazit lidé v Madridu. Sweet Space Museum láká na devět tematických místností, jako jsou sladký les nebo zmrzlinová laboratoř, v nichž si mohou návštěvníci pořídit množství bláznivých fotek. Podobné atrakce jsou různě ve světě, mimo jiné i v New Yorku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Madridu otevřeli Muzeum sladkostíVideo: Reuters

 
Článek

Interaktivní expozice zavede návštěvníky do fantaskního světa, kde najdou nejrůznější cukrátka v nadživotní velikosti. O podobu jednotlivých místností se podle serveru Blooloop postarali španělští umělci, jako třeba módní návrhářka Ágatha Ruiz de la Prada či malíř Okuda San Miguel.

Návštěvníci mohou nahlédnout například do lesa, který je plný sladkostí, nebo se svézt po skluzavce, která je zavede do paralelního světa plného cukrovinek. Pro koho by byla prohlídka vysilující, může se uvelebit na cukrových obláčcích.

Cílem expozice není přinést návštěvníkům objevné a novátorské umění, ale spíše je pobavit a dopřát jim chvilku odpočinku. Sweet Space Museum se řadí do kategorie takzvaných instagramových muzeí, která vznikají různě po světě především proto, aby si v nich mohli návštěvníci pořídit bláznivé fotografie na své sociální sítě a odpočinout si od shonu běžného života.

Obdobnou atrakcí je třeba muzeum zmrzliny v New Yorku, které slouží ke stejnému účelu. V Los Angeles mají zase pestrobarevné muzeum banánů, které rovněž zaujme bláznivou expozicí, jež má návštěvníky především pobavit a oprostit je na chvíli od starostí každodenního života.

Ve Švýcarsku otevřeli největší muzeum čokolády na světě

Cestování

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám