Hlavní obsah

Pohádkový most se strašidelným názvem

Novinky, fis

Jako snová krajina působí Ďáblův most zasazený do neporušené přírody Německa. Klene se přes temnou hladinu, která zrcadlí jeho oblouk. Společně s odrazem tak vypadá jako dokonalý kruh.

Ďáblův most v Německu

 
Článek

Do Saska v Německu míří někteří výletníci a fotografové za jedním konkrétním cílem, kterým je Rakotzbrücke, tedy Ďáblův most u vesničky Kromlau. Byl vystavěný v roce 1860 a od té doby je ozdobou zdejšího parku, který je celoročně přístupný zdarma.

Foto: Profimedia.cz

Rakotzbrücke je uměleckým dílem

Příroda kolem Ďáblova mostu se jeví divoce i klidně zároveň. Najdete v ní pestrou přehlídku rostlinných druhů. Na podzim se zbarvuje do zlatavo měděných tónů, na jaře zezelená... Most je v každém ročním období pohádkový. Zvlášť magický dojem vyvolává při východu či západu slunce.

Zajímavost: Přezdívku či název „Dáblův most“ dostala v Evropě zejména v letech 1000 - 1600 řada nebezpečně nebo neskutečně vyhlížejících mostů. Lidé věřili, že jejich stavbu mají na svědomí nadpřirozené bytosti.

Úzký kamenný most se klene přes Rakotzsee – Ďáblovo jezero. To při pohledu z dálky odrazem bezchybně dotváří iluzi kruhu, který by měl být viditelný ze kterékoliv strany jezera.

Posezení na břehu a pozorování jedinečné scenérie může být účinným balzámem na duši. Na samotný most je vstup zakázán kvůli jeho ochraně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám