Hlavní obsah

Podvodní restaurace i muzea. Magazín Time doporučuje nejlepší místa k návštěvě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První podvodní restaurace v Evropě, zábavní park s tematikou Hvězdných válek nebo muzeum digitálního umění v Japonsku. Renomovaný americký magazín Time vydal seznam 100 míst po celé planetě, která stojí do konce letošního roku za návštěvu. Vybrána byla na základě nominací od redaktorů, čtenářů, ale i odborníků z oblasti cestovního ruchu.

Foto: Profimedia.cz

Za návštěvu stojí podle magazínu třeba japonské muzeum digitálního umění.

Článek

Seznam nemá konkrétní posloupnost, rozdělen je nicméně na tři části – zaměřuje se na turistické atrakce, hotely a gastronomii. Klíčem k finálnímu výběru nebylo pouze to, jak je dané místo zajímavé, hodnotila se také jeho originalita, kvalita, vliv nebo udržitelnost.

Magazín turisty vyzývá například k návštěvě nedávno otevřeného parku Galaxy’s Edge s tematikou Hvězdných válek, jenž je součástí kalifornského Disneylandu. V obřím parku čekají na turisty neotřelé zážitky v podobě klasických zábavních atrakcí. Prozkoumat mohou také množství obchůdků se zbožím z kultovní sci-fi ságy.

Prim hraje architektura

Značně blíže jsou dvě atrakce ve Skotsku. Jednou z nich je budova Victoria & Albert muzea v Dundee, která už na první pohled zaujme svou originální architektonickou podobou. Expozice je zaměřena na lokální design – jeho minulost, přítomnost i budoucnost. Skotsko pak zastupuje také palírna whisky Macallan v Craigellachie.

Foto: Profimedia.cz

Victoria & Albert muzeum v Dundee zaujme svou architektonickou podobou.

Do seznamu se dostala první evropská podvodní restaurace, která se letos otevřela v Norsku a jmenuje se Under. Ani ona nezaujme pouhým konceptem, ale i svou architektonickou podobou.

Foto: Profimedia.cz

Vizuálně krásnou stavbou je také knihovna v Calgary.

Dalšími originálními atrakcemi, které se do výběru dostaly, jsou muzeum digitálního umění v Tokiu, ústřední knihovna v kanadském Calgary, oblast tmavé oblohy na Pitcairnových ostrovech v jižním Pacifiku, Národní muzeum v Kataru či loni odhalená největší socha na světě v Indii.

Reklama

Výběr článků

Načítám