Hlavní obsah

Brány předaleké galaxie dokořán. V USA otevírají park s tematikou Hvězdných válek

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci sci-fi ságy Hvězdné války se dočkali. V pátek se v kalifornském Anaheimu po dlouhé výstavbě otevírá tematický park, který návštěvníky zavede na dosud neprobádanou planetu Batuu. Na ní si budou moci prolézt celé město a vyzkoušet rovněž řadu atrakcí — a chybět nebudou ani světelné meče, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Park zavede návštěvníky na planetu Batuu. Ta se zatím neobjevila v žádném filmu.

Článek

Park nazvaný Galaxy’s Edge (okraj galaxie) vyšel na miliardu dolarů, což je přes 23,2 miliard korun. Dva dny před otevřením k jeho návštěvě nalákal prezident Disneyland Resortu Josh D’Amaro prostřednictvím fotografie. „Chci poděkovat celému týmu za neuvěřitelné odhodlání a zápal,“ napsal.

Slavnostního otevření se zúčastní mimo jiné také herec John Boyega, který v posledních dvou filmech ságy ztvárnil bývalého stormtroopera Finna. Ten slíbil, že personál parku návštěvníkům zprostředkuje možnost vyzkoušet skutečně ojedinělé zážitky ze světa Hvězdných válek. „Nebojte se, budu tam, abych vám pomohl se zorientovat. Pracovat s celým týmem bylo fantastické, tak si to užijte, a ať vás provází síla,“ vzkázal herec.

Atrakce i galaktická kuchyně

A na co se návštěvníci tedy mohou těšit? Kromě obřích budov, které mají představit architekturu planety Batuu a jejího hlavního města Black Spire, jež se dosud v žádném snímku neobjevila, půjde především o klasické zábavní atrakce. V obchodech si však bude možné zakoupit také světelné meče, osobní droidy nebo tematické pochutiny planetární kuchyně.

Po otevření park očekává skutečně masivní příval turistů, první tři týdny musejí mít návštěvníci rezervaci a doba pobytu bude limitována na čtyři hodiny.

Stejný tematický park se na konci srpna otevře také na Floridě. Jde o zatím dvě nejrozsáhlejší rozšíření Disneylandu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám