Hlavní obsah

Nejlepší nový hotel mají v Turecku. Je částečně v jeskyni

Arinna Cappadocia v turecké Kappadokii je nejlepším hotelem na světě, který v posledních dvou letech vznikl. První příčku obsadil v jedné z kategorií cen Travellers’Choice cestovatelského portálu TripAdvisor. Na hotelu je zajímavé mimo jiné to, že některé jeho pokoje jsou vsazeny do jeskyně.

Foto: Arinna Cappadocia

Hotel nabízí výhledy na typickou scenérii Kappadokie - horkovzdušné balony na obloze.

Článek

Hotel v turecké obci Göreme si vysloužil prvenství díky skvělému hodnocení od turistů. Ti na něm vyzdvihují právě jeho umístění, některé pokoje se totiž nacházejí v přírodní jeskyni. Hosté oceňují rovněž výhledy na malebnou krajinu regionu Kappadokie, jež je proslulá také desítkami horkovzdušných balonů, které tam křižují oblohu.

„Některé pokoje mají i soukromé balkony, které disponují také vířivkami nebo postelí, a můžete z nich pozorovat balony,“ píše se na TripAdvisoru.

Foto: Arinna Cappadocia

Před horkem uchrání hosty kamenné stěny.

Ve výběru nejlepších nových hotelů, tedy těch, které se otevřely během posledních dvou let, figuruje i řada evropských zařízení. Například hned druhé místo obsadil Armenaki Santorini, který se, jak už název napovídá, nachází na populárním řeckém ostrově. Také na něm hosté oceňují výhledy, pro které je Santorini známé. Plusové body přidává také personál nebo interiéry pokojů.

Nejlepší hotel na světě mají v Brazílii, rozhodli cestovatelé

Cestování

Následují hotely Anttunina Pousada Spa v brazilském Maragogi, Peridot Grand Hotel & Spa by AIRA v Hanoji, Hotel Bidaia ve španělském San Sebastianu nebo Oludeniz Blu Luxury Unique Hotel. V žebříčku figurují zástupci z USA, Thajska, Japonska, Spojených arabských emirátů, Velké Británie i Černé Hory.

Vyhlásil i další kategorie

Portál TripAdvisor už před několika týdny vyhlásil vítěze hlavní kategorie Nejlepší hotel. Stal se jím brazilský Colline de France v brazilském městě Gramado. Za letošní rok už byly v cenách Travellers’Choice vyhlášeny také kategorie pláží, populárních destinací nebo destinací, které se dostávají do hledáčku cestovatelů, či národních parků.

O pořadí v žebříčcích rozhoduje algoritmus, jenž analyzuje tisíce uživatelských recenzí na TripAdvisoru. O vítězích tak v podstatě svým hodnocením rozhodují sami uživatelé portálu.

Na zámku ve Versailles otevřeli luxusní hotel

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám