Hlavní obsah

Nejlepší hotel na světě mají v Brazílii, rozhodli cestovatelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepším hotelem na světě je čtyřhvězdičkový Colline de France v brazilském městě Gramado. Ubytovací zařízení zvítězilo v rámci cen Travellers‘ Choice cestovatelského portálu TripAdvisor. Na dalších příčkách následují hotely ve Švýcarsku, Řecku, na Maledivách či v Indonésii.

Foto: Hotel Colline de France

Brazilský hotel Colline de France je podle cestovatelů tím nejlepším na světě.

Článek

Hotel Colline de France si návštěvníky získal prakticky všemi aspekty. Na TripAdvisoru je skvěle hodnoceno jeho umístění, čistota, služby, ale i poměr ceny a kvality.

Jak už název napovídá, inspirací pro exteriér i interiér mu byla Francie a její monarchistické období. Hosté se díky nábytku, jenž vypadá, jako by vypadl z období klasicismu či rokoka, mohou cítit jako na zámku ve Versailles, nechybí ani tapety připomínající slavný heraldický symbol lilie, takzvaný fleur de lys.

Foto: Hotel Colline de France

Nábytek je inspirován francouzským klasicismem a rokokem.

Foto: Hotel Colline de France

Návštěvníci si mohou připadat jako šlechtici na zámku ve Versailles.

„Nemohli jsme si vybrat lepší hotel. Personál je úžasný. Jeho pozornost a smysl pro detaily jsou nadpozemské, chová se k vám jako ke králům, nehledě na to, kdo jste,“ hodnotí jeden z uživatelů TripAdvisoru hotel. Cena za noc pak začíná kolem čtyř tisíc korun.

Evropa bodovala několikrát

Na druhé příčce následuje hotel The Omnia v lukrativním švýcarském středisku Zermatt. Ten je už pětihvězdičkový, což je znát i na jeho cenovce. Noc se pohybuje kolem 10 tisíc korun za noc. Ubytovací zařízení však nabízí výhledy do horské krajiny, disponuje také bazénem či posilovnou.

Foto: Hotel Colline de France

Luxus na návštěvníky dýchá na každém kroku.

Trojici nejlepších hotelů pro letošní rok uzavírá řecký Sani Dunes na poloostrově Chalkidiki. Jde rovněž o luxusní pětihvězdičkový hotel, který je situován hned u pláže. Z některých pokojů mohou hosté vyjít přímo na terasu s výhledem na moře.

Nejlepší pláž světa mají v Austrálii. Je jako akvarelová malba

Cestování

Dalšími hotely v první desítce jsou Kandolhu Maldives na maledivském atolu Ari, řecký Achtis Hotel, Mandapa, a Ritz-Carlton Reserve v Indonésii, tamtéž The Legian Bali, Gardena Grödnerhof v Itálii, Tulemar Bungalow & Villas v Kostarice a nakonec Hacienda Beach Club v Mexiku.

Ocenění hotelů je dále rozděleno podle kategorií, kde jsou například i malé hotely, či takzvané B neboli noclehy se snídaní a penziony. Tam na první příčce figuruje The Toulsoun Court ve Spojeném království. Z českých zástupců se tentokrát neumístil žádný.

Z dřívějších kategorií cen Travellers' Choice už byly uveřejněny například nejlepší pláže na světě, nejlepší destinace či národní parky. O pořadí v cenách rozhoduje algoritmus, který analyzuje tisíce uživatelských recenzí na TripAdvisoru. Podle nich pak sestavuje pořadí.

Serengeti je podle cestovatelů nejlepším národním parkem světa

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám